Szétkapták és meggyötörték az LG G5-öt

Néhány országban már piacra került az LG első moduláris telefonja, a több szempontból is különleges G5. A gyártó 5,5 hüvelyről 5,3-ra csökkentette a képátlót, és 3000-esről 2800 milliamperórásra a telepet, megmaradt viszont az akkumulátor cseréjének lehetősége a fémház ellenére, amelyet alulról lehet kihúzni, egy mechanikus gomb lenyomása után. Ez a megoldás lehetővé teszi a hagyományos alsó káva mellett más modulok bepattintását, első körben egy akkumulátorral és markolattal felszerelt kamerás elemet, illetve egy Hi-Fi audiochipet lehet megvásárolni.

Különleges a hátlapi dupla kamerarendszer is, amely egy kisebb látószögű, 16 megapixeles, illetve egy nagylátószögű, 8 megapixeles elemből áll. A készülékek javításáról és tűrőképességéről ismert JerryRigsEverything megállapította, hogy a két lencsét, illetve az egész kameramodult karcolásvédelemmel ellátott üveg borítja, ahogy természetesen az előlapot is. A Gorilla Glass 4-es kijelzővédő ugyanakkor erősebb ujj- vagy szúróeszköz nyomására finoman, de észrevehetően benyomható az 1440 x 2560 pixeles IPS panel irányába, ami azt jelenti Jerry szerint, hogy meglehetősen vékony üveglapot használ a gyártó. A szerző megpróbálta a G5-öt nagy erővel meghajlítani, ám ez annak ellenére nem sikerült, hogy az alsó, akkumulátort tartó modul elvált a készülékháztól, utána viszont visszatért eredeti, rendeltetésszerű állásába.

Egy másik videóban a szerző megállapítja, hogy bár az LG kiemeli a fémházas kivitelt, ami a hátlap belső oldala felől nézve igaz is, annak külső rétege a festés alatt ugyanakkor plasztikból van, alighanem a G5 tömegének alacsonyan tartása érdekében. Jerry szerint ez tapintásra kevésbé jelent prémium érzést egy festett fémlaphoz viszonyítva. A hátlap legalja és az ujjlenyomat-olvasó külső burkolata szintén műanyag. Meg kell jegyezni persze most is, hogy számos kitűnő plasztik burkolatú mobil készült már, és teljesen fémházas masina nem létezik, hiszen a jobb antennajel-átvitel érdekében mindenképpen szükséges némi műanyagot használni. Az LG mérnökei mindenesetre szokatlanul oldották meg az anyaghasználatot, persze a G5 nem egy megszokott masina. Az összeszerelési minőséget mi is véleményezni fogjuk, amint eljut hozzánk a Snapdragon 820-as csúcsmobil néhány napra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés