Szélsebes lesz az Apple A10

Hirdetés

A mobiliparban a következő harcot a Samsung által fabrikált Galaxy Note 7, és az Apple-től érkező iPhone 7 vívja majd. Ugyan előbbiről már több minden kiderült, a cupertinóiak készülékéről egyelőre még mindig keveset lehet sejteni, az viszont szinte biztosra vehető, hogy egy A10-es rendszerchip biztosítja majd a hardveres erőforrást.


[+]

Érdemes viszont tudni, hogy az Apple nem nagyzolja el annyira a belső komponenseket, mint például az androidos telefonok gyártói, a mobilokban még mindig kétmagos processzor dolgozik, a sebességre a jó optimalizáció miatt így sem lehet panasz. Egymagos benchmark tesztekben ráadásul rendre élen végeznek az almás cég megoldásai, ezt a trendet pedig az A10 is folytatni fogja, ami a szintén két CPU maggal rendelkező A9X teljesítményével áll egy szinten, legalábbis a Geekbench adatbázisába felkerült adatok szerint.


[+]

Ez 20 százalékos erőnövekedést jelent a tavalyi modellekhez képest. Az A10-et egyébként kizárólag a TSMC gyártja, méghozzá 16 nanométeres node-on, és állítólag a chipset sokkal kevésbé fog melegedni, mint elődei, ráadásul pedig még kisebb is lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés