Hirdetés

Stephen Elop lesz a Nokia vezérigazgatója

Jorma Ollila, a Nokia igazgatótanácsának elnöke jelentette be, hogy Stephen Elop, a Microsoft üzleti divíziójának vezetője október 20-án veszi át a finn óriás irányítását, melyet követően Olli-Pekka Kallasvuo, a cég jelenlegi vezérigazgatója a Nokia Siemens Networks igazgatótanácsának tagjaként folytatja tovább immáron három évtizede tartó munkáját. A bejelentés kapcsán megerősítést nyert, hogy az igazgatótanács már tavaly októberben kilátásba helyezte a vezetőváltást, ám az aktív keresés csak idén májusban kezdődött. A finn gyártónál hamarosan újabb változásra is lehet számítani, ugyanis a 60 éves Jorma Ollila már korábban jelezte visszavonulási szándékát, ám az igazgatótanács kérésére még legalább két évig segíti Stephen Elop munkáját.

A 46 éves kanadai szakember 2008-ban csatlakozott a Microsoft üzleti megoldásokat fejlesztő részlegéhez, így többek között az MS Office irodai csomagok fejlesztéséért is felelt. Munkájáról Steve Balmer is elismerően vélekedett és a vezetőváltással kapcsolatos közleményében reményét fejezte ki, hogy a jövőben is szorosan együtt tudnak működni, hiszen a Nokia és a Microsoft a hosszú ellenséges viszonyt követően tavaly stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Az informatikus szakemberként végzett Stephen Elop számára a távközlés nem ismeretlen terület, hiszen korábban a Juniper Networks első ember volt, majd a Macromedia akvizícióját követően az Adobe Systems igazgatótanácsának tagjaként munkálkodott, ahol többek között a Nokiával is szorosan együttműködött a Flash integráció kapcsán.

Stephen Elop több szempontból is ideális választásnak tűnik, hiszen megfelelő informatikai és távközlési múlttal bír, tovább tudja erősíteni a Nokia és a Microsoft stratégiai együttműködését, valamint az észak-amerikai kapcsolatai révén képes lehet erősíteni a finn óriás piaci jelenlétét az Egyesült Államokban és Kanadában is. A megfelelő szakmai és vezetői tapasztalat mellett természetesen nem elhanyagolható a meggyőző kommunikációs képesség sem, mely sokat segíthet az Apple és a Google elleni térnyerésben. A vezetőváltással kapcsolatos bejelentés teljes videóanyaga a Nokia oldalán érhető el, az alábbi linken.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés