Sötétben is villoghat a Nexus 6P kamerája

Hirdetés

Már csak egy nap, és eltűnnek az idézőjelek az „LG Nexus 5X ” és „Huawei Nexus 6P” nevek mellől, melyekre azért van szükség, hogy jelezzük: hivatalosan ezek a készülék még nem léteznek, hiszen be sem jelentették őket. A specifikációtól kezdve az élő kémfotókig persze már szinte mindent tudni a holnapi esemény főszereplőiről. Legalábbis majdnem mindent.

A kiszivárgott Nexus 6P prospektus egy oldala
A kiszivárgott Nexus 6P prospektus egy oldala [+]

Egy Google Drive tárhelyen felbukkant prospektus ugyanis friss és érdekes információt osztott meg a phablet méretű Nexus 6P hátlapi kamerájáról: a szóban forgó modul „mindössze” 12,3 megapixeles lesz, cserében a szenzorpixelek (amelyek annál pontosan működnek, minél nagyobb a felületük, azaz minél több fotont képesek befogni) 1,55 mikrométeresek lesznek. Összehasonlításképpen: a Nokia Lumia 1020 és a Samsung Galaxy Note5 szenzora egyaránt 1,12 mikronos pixeleket tartalmaz. Az egyébként már a P8 és a Mate S tesztjénél is kiderült, hogy a Huawei készülékei képesek éjjel is jó fotókat készíteni, bár azt nem tudni, hogy a Nexus 6P is RGBW szenzorral érkezik-e. Holnap kiderül.

Azóta történt

  • Íme egy 240 fps-es videoklip egy kolibriről a Nexus 6P-től

    Az egyik igazán kellemes tulajdonsága az új Google/Huawei referenciakészüléknek a HD felbontáson működő, 240 fps-sel való rögzítés, amellyel látványos lassított felvételek készíthetők.

Előzmények

  • Így fog kinézni a Nexus 5X és 6P doboza

    A dobozról szóló fotók egészen biztossá tették, hogy mi lesz új Nexusok neve, a dobozok pedig kifejezetten tetszetősek.

  • Szeptember 29-én tartja eseményét a Google

    A keresőóriás cég kiküldte a meghívókat a következő sajtótájékoztatójára, melyen nem meglepő módon a Nexus készülékek és az Android Marshmallow lesz a középpontban.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés