Sokszínű, olcsó és roppant erős lett a Xiaomi Mi 4c

Hirdetés

Az ár/érték arány a Kínai Népköztársaságban különösen fontos tényező, és Mi, illetve Redmi készülékeivel a Xiaomi pár év alatt a világ legnagyobb mobilpiacának egyik főszereplőjévé vált. Besegített számos kapcsolódó szolgáltatás, a MIUI szoftverfelület és a gyártó alkalmazásboltja, végeredményben ugyanakkor a jó készülék jó áron filozófia hozta el a hatalmas sikert. A rendkívül népszerű Mi 4 generációs frissítésére ugyan még várni kell, a sokat emlegetett és a premierre kevés titkot tartogató Mi 4c ugyanakkor elstartolt, és a tudásához képest veszettül alacsony árcédulát kapott.

A Xiaomi Mi 4c olcsó, mégis roppant erős
A Xiaomi Mi 4c olcsó, mégis roppant erős [+]

Haladjunk sorjában! A Mi 4c öthüvelykes, Sunlight Display fantázianevű IPS kijelzőt kapott, amely 1080 x 1920 pixeles, és amelyet a Sharp, a AUO, illetve az LG gyárt a Xiaomi számára. A 441 ppi-s panel már IPS megjelenítőkhöz hasonlóan a tartalom szerint változtatja a képfrissítést, így takarékoskodva a 3080 milliamperórás akkumulátorral. A készülék támogatja a Qualcomm Quickcharge 2.0-s gyorstöltési standardot, amivel el is jutottunk a hardveres komponensekhez.

A Xiaomi Mi 4c több színben és tárhely variációval megvásárolható
A Xiaomi Mi 4c több színben és tárhely variációval megvásárolható [+]

A Xiaomi Mi 4c-t ugyanaz a hatmagos Snapdragon 808-as SoC hajtja meg az Adreno 418-as IGP segítségével, amely a QHD-s LG G4-ben is jó szolgálatot tesz. Rendszermemóriából vagy 2 gigabájt (16 gigabájtos modell), vagy 3 gigabájt jár (32 gigabájt belső tárolóval felszerelt variáns). A kijelzőhöz és az akkumulátorhoz mérten egyébként nem is vészesek az Mi 4c külső paraméterei: a műanyag ház 138,1 x 69,9 x 7,8 milliméteres, és mindössze 132 grammot nyom. Az Mi 4c fekete, fehér, türkizkék, rózsaszín és sárga színekben vásárolható meg.

USB-C csatlakozót kapott a Xiaomi Mi 4c
USB-C csatlakozót kapott a Xiaomi Mi 4c [+]

Kamerafronton sem kell szégyenkeznie az Mi 4c-nek: a hátlapon vagy egy Sony IMX258, vagy egy Samsung ISOCELL S5K3M2 szenzor fedezhető fel, méghozzá 13 megapixeles felbontással. A villámgyors fókuszálásért PDAF-rendszer felel, a tökéletes bőrtónusokért pedig kétszínű ledes villanó. Az előlapra 5 megapixeles kamera került. A készülék Type-C-s USB csatlakozóval tölthető, a korábbi hírekkel ellentétben viszont nem jár a Mi 4c-hez microUSB - USB-C átalakító, azt kemény 5 jüanért, azaz mintegy 220 forintért meg kell rendelni. Az adatátviteli sebesség USB 2.0 standardnak felel meg. Az Mi 4c dual SIM-es készülék, amellyel természetesen 4G hálózatokra is fel lehet kapcsolódni.

Az Edge Tap a Xiaomi Mi 4c egyik különleges funkciója
Az Edge Tap a Xiaomi Mi 4c egyik különleges funkciója [+]

A Xiaomi legfrissebb okostelefonján egyelőre a MIUI 6-os felület fut, amely Android 5.1.1-en alapszik, pár héten belül azonban érkezhet a MIUI 7-es frissítés. Egy érdekes újítás azonban már most a felhozatal része: az Edge Tap a készülék oldalának megkocogtatását jelenti, amelyhez többféle funkció kapcsolódik. Fotózáskor elég egyszer megérinteni a készülék szélét a hüvelykujjal, a vissza mozdulathoz pedig kétszer kell megkocogtatni az Mi 4c oldalát.

Az Mi 4c vékony és sokszínű készülék, árcédulájával pedig hatalmas sikerre számíthat
Az Mi 4c vékony és sokszínű készülék, árcédulájával pedig hatalmas sikerre számíthat [+]

Nos és mennyi az annyi? A Kínai Népköztársaságban, a mi.com-ról szeptember 23-tól lehet megvásárolni a 4c-t, méghozzá 1300 jüanos áron a 16 gigabájtos kiszerelésért 2 gigabájt RAM-mal (kb. 57 ezer forint), a 32 gigabájtosért 3 gigabájt RAM-mal pedig pedig 1500 jüant kérnek majd el (kb. 65 ezer forint). Ez végeredményben garantálja az Mi 4c sikerét, hiszen gyakorlatilag egy csúcskészüléket kap a felhasználó, és messze nem kell érte egy vagyont otthagynia.

Azóta történt

  • Mobilarena TV: Érzékeny pontra tapintunk

    A Snapdragon 808-as, remekül árazott Xiaomi Mi 4c több érdekességet is felvonultat – például funkciók kapcsolódnak az oldalkeretek megérintéséhez.

  • Xiaomi Mi 4c - színes regényhős

    Visszafogott méretben erőteljes okostelefon: erre vágynak nagyon sokan, a piac mégis szűkös. A Xiaomi most korrekt eszközt tudott használható méretű házba préselni.

Előzmények

Hirdetés