Hirdetés

Soft Phone: Újabb hajlékony koncepció

Nemrég jelent meg a Nokia megdöbbentő koncepciója a „Morph”, mely egy minden korábbinál izgalmasabb, alakváltó mobil eszköz, a nagy probléma vele, hogy csak az igen távoli jövőben valósulhat meg ahhoz hasonló. A Qian Jiang által tervezett Soft Phone egyáltalán ennyire valóságtól elrugaszkodott, mégis izgalmas modell. Maga a készülék néhány merevítő gyűrűből és azok között kifeszülő nyújtható anyagból áll.

Mag az anyag rendkívül vékony, fényt és elektromos áramot is vezető cellulóz alapú anyag, mely a készülék kijelzője és beviteli része is egyben. A hagyományos szilícium chipek, antenna és más merev komponensek a merevítőgyűrűk összefogó csipeszében és a gyűrűkben kaptak helyet. Az intuitív felület jellemzője, hogy hagyományos gombsor és QWERTY billentyűzet megjelenítésére is alkalmas, de emellett fizikai behatásokra is reagál.

Bejövő híváskor elegendő csak összenyomni a telefont és a hívás elutasításra kerül. A koncepció építőkövei már jelenleg is elérhetőek, ennek ellenére nem valószínű, hogy mostanában visszaköszönhet a boltok polcairól.

Előzmények

Hirdetés