Snapdragon 810-zel érkezik a „OnePlus Two"?

Hirdetés

Tavaly nyáron próbáltuk ki a OnePlus One-t, ami az Oppo nevű kínai gyártóval szoros kapcsolatban álló márka első terméke volt. A koncepció egyszerű volt ezen készülék esetében: egy jó minőségű készülékházba belezsúfoltak egy 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt, egy Qualcomm Snapdragon 801-es lapkakészletet, 3 gigabájt RAM-ot, egy jó minőségű, 13 megapixeles kamerát, NFC-t és mindent, mi szem-szájnak ingere. Ezt a csomagot megfűszerezték egy 3100 mAh kapacitású akkumulátorral és egy viszonylag tiszta Android rendszerrel (CyanogenMod 11S kezelőfelülettel érkezett), mindehhez pedig nagyon csábító árat társítottak.

OnePlus One hátulról
A képen a OnePlus One látható. [+]

A készüléket a forgalmazás elején azonban nem vásárolhatta meg bárki, meghívásos rendszerrel működött az értékesítés, csak néhány hónap elteltével vásárolhatott akárki OnePlust magának. A gyártónak adódott némi baja a Cyanogenmoddal az indiai piacon, azóta fejlesztik a saját kezelőfelületüket is, az OxygenOS-t, amely elvileg még márciusban megjelenik.

Minden valószínűség szerint idén sem maradunk új OnePlus modell nélkül, a Two fantázianévre hallgató készülék valószínűleg a 64 bites Qualcomm Snapdragon 810-zel és a home gombba épített ujjlenyomat-olvasóval érkezik, pontosabb információk azonban egyelőre nem kerültek napvilágra. Carl Pei, a cég egyik társalapítója mindenesetre azt nyilatkozta, hogy az új modell meglepetéseket fog okozni, amikor valamikor a harmadik negyedévben piacra kerül. Az ára minden bizonnyal borsosabb lesz a One esetében tapasztalt 299 $-os kezdőárnál, viszont a meghívásos rendszer is enyhülhet a magasabb összeggel párhuzamosan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés