Sávválasztásban is segít itthon a Google Maps

Hirdetés

Nem sokkal ezelőtt lett tíz éves a Google Maps, mely nagyjából nyolc hónappal ezelőtt már túllépte az egymilliárdos letöltési számot. A navigációs program korábban egy nagyon hasznos funkcióval bővült, mely most újabb 15 országban vált elérhetővé. Az angolul lane guidance-nek nevezett szolgáltatást magyarul talán sávválasztásnak lehet nevezni, vagyis most már nem csak azt látjuk, hogy jobbra vagy balra kell fordulnunk, hanem azt is, hogy ezt melyik sáv(ok)ból tehetjük ezt meg.

Google Maps Lane Guidance

A frissítés iOS-re és Androidra érhető el, természetesen a két rendszer saját alkalmazásboltján: az App Store-on és a Play Store-on keresztül telepíthető. A következő országok lakosai élvezhetik a sáv szerinti iránymutatást: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Görögország, Magyarország, Lichtenstein, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugália, Svédország és Svájc. Ez a tudás egyébként még a régi navigációs szoftverekben benne volt, jó példa erre az iGO, és elképesztően hasznos dolog utazáskor, hogy nem kell árgus szemekkel a földet és táblákat nézni, hanem előre fel lehet készülni a megfelelő irányváltásra.

Előzmények

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Pontosabb a Google Now a Sirinél

    Egy szakértői elemzés szerint megbízhatóbb információforrás a Google hangasszisztense az Apple hasonló megoldásánál.

  • Google Maps – túl az egymilliárdon

    A Gmail után a Google térképszoftvere lett a második Android alkalmazás, amely átlépte az egymilliárd letöltést.

Hirdetés