Samsung Unpacked London - élő közvetítés

Az okostelefonok rajongói számára fontos az elkövetkezendő pár óra, hiszen Londonban most mutatják be az egyik legismertebb androidos készülék, a Samsung Galaxy S II utódját, melyet valószínűleg Galaxy S III néven fog megismerni a világ. Szerkesztőségünket dr. Kind kollégánk képviseli a helyszínen, aki egymaga próbál majd meg élő közvetítést és cikket is varázsolni a perceken belül leleplezésre kerülő készülékről, ám sajnos az internettel problémái vannak, úgyhogy nem biztos, hogy milyen olyan flottul fog menni, mint elképzeltük.

Ettől függetlenül mindent megteszünk, hiszen úgy hallottuk, hogy bár maga a készülék is nagyot fog durranni, a világ legnagyobb mobilgyártója olyan szolgáltatástrendszert pakol mögé, mely minden képzeletet felülmúl. Kíváncsian várjuk, a mi képzeletünket ugyanis roppant nehéz lesz felülmúlni, azzal viszont nem vitatkozunk, hogy az új Samsung nagyot fog szólni. (Bocha)


Forrás: The Droid Guy

19:58

Bejutottunk a helyszínre. Sokan vannak, mindenki izgatott.

20:03

Bár a Samsung egyik hazai képviselője még az utazás előtt azt mondta, hogy nagyon gyors net vár mindenkit, úgy tűnik, hogy ezzel a tömeggel nem tudtak megbirkózni. Jelenleg szinte nulla a net, egy képet feltölteni lehetetlen.

20:04

Egyelőre csak zene megy, a show még nem kezdődött el. Aki élőben szeretné követni a dolgokat, az ide kattintva streamen keresztül megteheti. Úgy tűnik, hogy náluk jó a net.

20:05

Elkezdődött. Zenekar oldalt, a hangulat nagyon rendben van. Felhasználói véleményt írtak ki a méretes kivetítőn, az illető nagyobb kijelzőt és jobb üzemidőt akar, mint amit az S II nyújt. Előbbinél tudtuk, hogy lesz előrelépés, utóbbi még okozhat meglepetéseket. Klassz lenne, ha feltaláltak volna egy új akkumulátoros technológiát.

20:07

Designed for humans. Ez lehet az új szlogen, magyarán a felhasználói interfészre is tutira rágyúrt a Samsung. Klassz továbbá, hogy a majdnem mindenki által mélyen utált Samsung csengőhangból a Londoni Szimfonikus Zenekar igen klassz kis muzsikát csinált. Alap csengőhangnak is elfogadnánk.

20:08

Műsorvezető: Suzi Perry, angol televíziós.

20:11

Színpadon J.K. Shin. Arról beszél, hogy mennyi pletyka kapott szárnyra az új készülék kapcsán, ezek egy része igaz, de sok nem az.

20:13

A vezető nem sokat vacakolt, egyről rá is tért a készülékre. Levegő, víz és levelek inspirálták azt, 133 gramm a tömege és tutira Galaxy S III a neve. Teljesen új felhasználói élményt és mobile experience-t nyújt, de ezt már megszokhattuk.

20:15

145 országban startol, az európai (3G+-os) verzió már május végén megjelenik.

20:16

Mr. J.K. elővette a telefont. Fehér (de van kékben is), nagy a kijelzője, kicsi a kávája, és nagyon vékonynak tűnik.

20:19

Újabb két külföldi jött színpadra, de ők nem koreaiak. Új fícsörökről lesz szó.

20:21

Intelligens, de nem úgy, mint a mosóporok. Nem csak az iPhone Sirijének konkurenciája érkezett meg vele, hanem bővült is a funcionalitás, elvileg még a szemünket is követi a készülék. A Samsung szerint nem lesz több nem fogadott hívás vagy elmulasztott üzenet.

20:24

A telefon tényleg követi a szemünket, ha nem nézünk rá, kinyomja a kijelzőt. A hangvezérlő szoftvert kissé mókásan S Voice-nak hívják (várható volt a Note-ban lévő S Pen után), nincs összehasonlítgatás a Sirivel, csak azt mondják, hogy sokkal jobb, mint az előző megoldásaik voltak.

20:25

Mr. Jean-Daniel beszélget a készülékkel. Köszönt neki, megkérdezte az időjárást, azt nem lehetett hallani, hogy a készülék milyen hatásfokkal válaszolt hang formájában, de mindent kiírt. Az úriember mondta neki, hogy készítene egy fotót, elindult a kamerát kezelő alkalmazás.

20:25

Az S Voice a következő nyelveket tudja: angol, olasz, német, francia, spanyol, koreai. Magyar nincs, nem is vártuk, de ez számunkra azért csökken a funkcionalitáson majd.

20:28

Smart Alert a neve annak a funkciónak, aminek köszönhetően az S III digitális személyi asszisztenssé válik. Jobb név, mint az S Alert.

20:31

Arcfelismerés a galériából, erős közösségi integráció. Van NFC és WiFi Direct, a Bluetooth 4.0-s.

20:33

Két érdekesség: andoneboy fórumozónk hívta fel a figyelmet rá, hogy május 3 = 5 3 = S3; ennyire geekek Samsungék. A másik, hogy az Art of Flight egyik képkockája jelent meg a kijelzőn, úgy tűnik, hogy a snowboardos mozgókép máris kultfilm lett. Nem csoda, tessék megnézni a trailerét!

20:35

AllShare megosztás, DLNA, streaming, minden. Lesz hozzá fejlesztőkörnyezet és saját API, hogy a külsős fejlesztők könnyedén alkothassanak ezt kihasználó dolgokat.

20:36

Mókás a nyugis háttérzene.

20:36

4,8 hüvelykes HD (nyilván 720p) kijelző, négymagos processzor. Új hangok, melyeket a természetből merítettek, hogy relaxált, nyugis környezetet teremtsen a telefon. A csepphangok ugyanakkor elősegítik a toalettre való távozás kényszerét, de ezt nem ők mondták, hanem mi.

20:41

Új dolog a multitaskingnál, hogy bizonyos dolgokat (a demonstráción egy videót) össze tudunk kicsinyíteni és a képernyőn tarthatjuk, amíg elolvasunk valamit a weben. Nyilván nem véletlenül egy hölgy mutatja be, a férfiak közül kevesen tudnak egyszerre olvasni és filmet nézni.

20:42

Intelligens a kamera, nem maradunk le semmiről. Nincs lag a fotózásnál, van mód arra, hogy a legjobb fotót csináljunk ki, de a hölgyet egyből vérig sértette az S III, mert egy béna fotót választott ki róla. Egyébként BIS (back-illuminated), 8 megapixeles szenzor van a gépben, tartozik hozzá vaku is, de nem Xenon.

20:46

Indukciós töltő a készülékhez. A Powermat már rég megcsinálta, végre egy gyártó, aki alkalmazza is!

20:49

Bár a kijelző 4,8 hüvelykes az S II 4,3 hüvelykesével ellentétben, maga a készülék alig nagyobb (bár nehezebb), mert a kijelző kávája nagyon vékony.

20:52

A BlackBerry babérjaira tör a Samsung, megnövelték az adatátvitel biztonságát, a nagyvállalati ökoszisztémába is simán beilleszthető a készülék. Exchange, ActiveSync, hogy pár címszót mondjunk.

20:53

Hat szenzor van benne. A belső tárhely mérete 16, 32 vagy 64 GB lehet, microSD memóriakártyával bővíthető.

20:54

A megjelenés dátuma: 2012. május 29.

20:55

London, olimpia. A Samsung támogatja az eseményt, az S III-ra nagyon büszkék, számukra ő az aranyérmes bajnok.

21:00

Vége az eseménynek, a szimfonikusok zenélnek az újságíróknak, a Samsung pedig felállított egy pop-up boltot, hogy ott lehessen kipróbálni a masinát. Indulunk is megfogdosni, remélhetőleg még ma tudunk róla saját kézben készült fotókat, videót és alapos bemutatócikket publikálni!

Azóta történt

Előzmények