Saját márkás okostelefon-kollekciót mutatott be a Vodafone

Négy készülék az ultraolcsótól a felső kategóriásig, plusz egy VR-szemüveg is van a kínálatban.

A Vodafone mai sajtóeseményének helyszíne a szolgáltató új boltja volt a budapesti Deák téren. Az operátori értékesítésben évek óta hangoztatott trend az ügyfélközpontúság, ennek zászlajára mindenféle fejlesztést rá lehet hímezni, a piros operátor most azt találta ki, hogy kávézó-jellegű boltot alakított ki, ahol az ügyfelek mellé az értékesítők leülnek beszélgetni, a szerződéskötés és az összes papírmunka pedig tablet segítségével kiváltható.

Telefonok a lepel alatt
Telefonok a lepel alatt [+]

De ennek a rendezvénynek nem ez volt a fő attrakciója, hanem az az öt eszköz, amellyel bővül a hazai Vodafone kínálata is. Az ötből négy okostelefon, a szolgáltató szerint sokkal jobb áron tudnak saját szoftverekkel felvértezett készülékeket kínálni, mint hasonló specifikációkkal teszik ezt az "A" brandek. Ezzel elsősorban előfizetéses ügyfeleket szeretnének szerezni, a Vodafone az elmúlt évben globálisan 10 millió saját márkás készüléket értékesített, itthon is szép számban fogytak ezek az eszközök, tehát bizakodók a mostani négyes sorsát illetően is. Olyannyira, hogy már most tervezési fázisban vannak a jövő évi modellek. A ma bemutatott kvartettből három modellt az Alcatel, egyet a ZTE gyárt a szolgáltató számára.

A legolcsóbb kacat neve Vodafone Smart mini 7. Bár maga a cég is úgy véli, hogy az ultraolcsó készülékek piaca folyamatosan csökken, mégis felvették a kínálatba a 4 hüvelykes WVGA kijelzővel, MediaTek MT6580-as chipsettel, 2 megapixeles kamerával és 6.0-s Androiddal felvértezett apróságot, ami 10 ezer forintos feltöltőkártyás árával tényleg igen kedvező ajánlatnak tűnik mindaddig, amíg ki nem derül, hogy csupán 1500 mAh-s akkumulátort és mindössze 512 MB RAM-ot kapott. Ez pedig így inkább átok, mint áldás, de vélhetően a kedvező árfekvés mégis sok vásárlót elgondolkodtat majd legalább annyira, mint amennyire a hardvert egy alkalmazásindítás.


[+]

Egy szinttel fentebb már 1 GB RAM-ot, 720p-s, 5 inches kijelzőt, Qualcomm Snapdragon 212-es chipsetet és az előlapra 5, a hátlapra pedig 8 megapixeles kamerát kínál a Smart Prime 7, amely 32 ezer forintos áron startol. Ez már életképesebb ajánlat lehet, két színben kapható, fehérben és feketében. A Smart mini 7-ben 4G sincsen, ennél a modellnél azonban már elérhető az LTE-hálózatok használata is. Az akkumulátor is combosabb, itt egy 2540 mAh-s telep biztosítja az energiát.

A középkategóriát a Smart Ultra 7 képviseli. A RAM már 2 GB, a chipset egy MediaTek MT6755M, a kijelző Full HD felbontásúra és 5,5 inchesre hízott, az akkumulátor pedig már 2960 mAh-s. Itt a hátlapon 13, az előlapon 5 megapixeles kamera dolgozik, a készülék pedig prepaid konstrukcióban 57 ezer forintért vihető haza.

A csúcsot a Smart Platinum 7 képviseli, ami gyakorlatilag az Alcatel Idol 4S átbrandelt kiadása, ennek megfelelően a specifikációs táblázat impozáns. Qualcomm Snapdragon 652-es chipset, 3 GB RAM és QHD felbontású AMOLED kijelző jellemzi, amely 5,5 hüvelyken terül el. Az előlapi home gombban ujjlenyomat olvasót találunk, a hátlapra 16 megapixeles, az előlapra pedig 8 megapixeles, vakuval is ellátott kamera került. Még sztereó előlapi hangszórókra is futotta, a 3000 mAh-s teleppel rendelkező eszköz viszont már 108 ezer forintos áron debütál, ami az eddigi legdrágább saját márkás Vodafone termékké emeli.


[+]

A bónusz a Vodafone VR-szemüvege, amibe a Smart Platinum 7-et lehet belerakni, ebben annyiban azért nincs nagy meglepetés, hogy az Alcatel Idol 4S-hez is kapható ilyesmi, tehát sok extra fejlesztést nem igényelt a Google rendszerével együttműködő tartozék, de ha már a lehetőség adott volt, akkor a Vodafone nem hagyta ki, hogy ilyen terméket is felvegyen a portfólióba. Ennek 14 ezer forint az ára.

A két olcsóbb modell már jelenleg is kapható, a drágább készülékpáros értékesítése a jövő héten indul meg. Hamarosan mind a négy újdonságot teszteljük majd a Mobilarena hasábjain.

Azóta történt

Előzmények

  • Vodafone Smart Grand - nincs helye e vidéken

    Nagyon olcsón megszerezhető a piros szolgáltató telefonja, ami négymagos processzort rejteget magában, ám nem véletlenül kerül ennyibe, egyszerűen túl sok a kompromisszum.

  • Vodafone Smart Prime - kiemelt ajánlat

    Nagyon korrekt árcímkével érkezik a piros szolgáltató saját márkás, középkategóriába szánt, öthüvelykes kijelzővel ellátott készüléke, amit nem mellesleg az Alcatel gyárt.

Hirdetés