Rövidesen minden kiderül a Windows 10-ről

Hirdetés

A Microsoft szeptemberben jelentette be a számítógépekre szánt Windows platformjának legújabb változatát, ám a mindössze egy órás rendezvény központi témái a fejlesztők számára fontos újítások voltak. Az idő közben elérhetővé vált Windows 10 próbaverzió szintén a fejlesztők munkáját hivatott segíteni, így a végeges funkciók közül rengeteg nem is része a csomagnak. A The Verge beszámolója szerint a végfelhasználók számára izgalmas újdonságok, illetve a telefonokra és táblagépekre szánt Windows 10 platform január elején, egy nagyszabású sajtótájékoztató során kerül bejelentésre, melynek színhelye nem a Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show lesz.

A telefonos, táblagépes és számítógépes platformok fejlesztőeszközeinek egyesítésével a Windows-rendszerű telefonok szoftveres ellátottsága is jelentősen javulhat, hiszen a szoftverházak minimális erőfeszítéssel célba vehetik a hordozható eszközöket is. A Microsoft korábbi bejelentéséből kiderült, hogy a piacon lévő összes Windows Phone 8 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékre elérhető lesz a Windows 10 platformfrissítés is, ráadásul az egységesítés jegyében készült rendszer még az Xbox One-ra is kiadásra kerül.

Azóta történt

  • Ilyen lesz a Windows 10 mobilon?

    A Microsoft egyesített platformjának előzetes bemutatását követően az átdolgozott telefonos felület állítólagos fotói is napvilágra kerültek.

  • Ég veled Windows Phone!

    A Lumia 532 termékoldala leplezte le a Microsoft következő generációs telefonos platformjának nevét melyben már nem szerepel a „Phone” szó.

  • Tényleg jöhet a nyílt forráskódú Windows?

    Mark Russinovich szerint teljes mértékben elképzelhető, hogy a Microsoft ezt is meglépi. De ígérni nem ígért semmit.

Előzmények

Hirdetés