Rick Osterloh lett a Google hardveres részlegeinek a vezére

A Re/code megtudta, hogy a Motorola Mobility korábbi elnöke, aki a Lenovo márciusi strukturális átszervezésekor hagyta el a vállalatot, a Google alkalmazásába állt. A keresőóriás a fenti publikáció szerint összevonta különféle hardveres részlegeit, amelyek immáron Rick Osterloh kezében futnak össze, aki közvetlenül Sundar Pichai vezérigazgatónak jelent.

Rick Osterloh komoly bizalmat kapott a Google-től
Rick Osterloh komoly bizalmat kapott a Google-től [+]

A következő divíziók szálai futnak össze mostantól az új operatív alelnök kezei között. A Nexus vonal innentől Osterloh felelőssége, aki Hirosi Lockheimer androidos alelnökkel fog együtt dolgozni, akinek így több ideje jut a szoftveres oldalra. A Chromecast, a Pixel, az OnHub (vezetékmentes routerek), az ATAP (Project Ara és Tango) és a Glass vonal is a korábbi Motorola vezér szakértő szemei alá kerül, aki azokban az években épített ki jó kapcsolatot a keresőóriással, amikor a legendás mobilgyártó a Google kötelékébe tartozott. A Re/code szerint az új divízió és Osterloh tapasztalata gatyába rázhatja a keresőóriás kissé szétszórt és szerteágazó hardveres törekvéseit, ami a partnergyártóknak is jó hír.

Előzmények

  • Motorola Moto X Force - droid, amit kereshetsz

    Az amerikaiak csúcsmodellje felső kategóriás felszereltséggel és törhetetlen kijelzővel hívja fel magára a figyelmet, a 21 megapixeles kamera nem rossz, a rendszer friss és gyors.

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés