Ráncfelvarrást kapnak a legnépszerűbb Qualcomm rendszerchipek

A Qualcomm bejelentette, hogy a népszerű Snapdragon 210 és 410 jelzésű rendszerchipek kapnak egy-egy ráncfelvarrást, így ezek mostantól némileg jobb paraméterekkel fognak versenyezni a piacon.

A Snapdragon 212 gyakorlatilag ugyanazt a lapkát használja, mint a Snapdragon 210, vagyis négy darab ARM Cortex-A7-es processzormag és egy Adreno 304-es IGP található benne. Változás azonban, hogy az elődhöz képest a processzormagok órajele már eléri az 1,3 GHz-et, ami 200 MHz-es extra miközben a fogyasztás lényegében nem változik. Más szempontból nincs előrelépés, így a Snapdragon 212 továbbra is a rendkívül olcsó telefonokat célozza meg.

A Snapdragon 412 a Snapdragon 410 továbbfejlesztése, így marad a négy darab ARM Cortex-A53-es processzormag, illetve az Adreno 306-os IGP. 200 MHz-cel nő azonban a processzormagok órajele, így már 1,4 GHz-en ketyegnek, illetve az eddiginél gyorsabb LPDDR3 szabványú memóriák is társíthatók a 64 bites memóriavezérlőhöz. A fogyasztás szerencsére nem módosul, így most is jobb lesz a lapka hatékonysága. Más szempontból sincs előrelépés, vagyis a Snapdragon 412 teljesen leváltja az elődöt, lényegében ugyanazon az árszinten, és a célpiac sem változik.

A 28 nm-es gyártástechnológián készülő Snapdragon 212 és 412 már rendelhető a partnerek számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés