Project Tango a TENAA-nál

A San Franciscoban bemutatott Phab 2 Pro átment a TENAA hitelesítési eljárásán, így hamarosan számítani lehet a kereskedelmi forgalomba kerülésre. Az eszköz különlegessége a kiterjesztett valóság (AR) minden eddiginél élőbb megvalósítása a hátlapi kamerarendszernek köszönhetően. A 16 megapixeles főkamera mellé egy tér- és mozgásérzékelő egység is kerül, így képes pontos információkkal szolgálni a minket körülvevő tér elrendeződéséről, a tárgyak egymáshoz viszonyított pozíciójáról és méretéről.


[+]

A Lenovo készüléke nem lesz kicsi, a 179,88 x 88,57 x 11,15 milliméteres unibody fémház tekintélyes 620 grammot nyom. A páncél alatt a nyolcmagos Snapdragon 652 pörög, 4 GB rendszermemóriával, a nem csekély színvonalúra ígért grafikus megjelenítésért pedig az Adreno 510 felel. A kiterjesztett valóságot 6,4 hüvelyken, QHD felbontásban élvezhetjük mindaddig, amíg a 4050 mAh-s telep bírja.

A készülék mindenképpen érdekes koncepciót valósít meg, sikere nyilvánvalóan az elérhető tartalmak mennyiségén és minőségén múlhat. Az oktatóprogramokon kívül a játékok profitálhatnak számottevően a valóság kiterjesztéséből (a Tamagotchi is újra divatba jöhet, persze kissé fejlettebb formában), de a mérnöki munkában vagy a lakberendezés területén is hasznos lehet megfelelő támogatással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés