Hirdetés

Prémium hangzást ígér a Qualcomm

A Qualcomm Sound platform vezetékes hangminőséget ígér vezetékmentes formában.

Kicsit nehéz pontosan megfogalmazni, hogy mi a Qualcomm Sound, a gyártó definíciója szerint audio innovációk és szoftverek összessége, ami lehetővé teszi a vezetékmentes eszközök között továbbított hang minőségének jelentős javulását. James Chapman, a Qualcomm hang, zene és hordható eszközök részlegének alelnöke úgy fogalmazott, a cél a magas felbontású, vezetékes minőséggel megegyező vezetékmentes audiomegjelenítés.


[+]

A platform támogatja az aptX Adaptive kodeket, ami 24 bites 96 kHz-es hangot képes szolgáltatni nagyon alacsony (89 ms) késleltetéssel. Ez a Qualcomm szerint 45%-kal jobb érték a konkurenciához viszonyítva. A hanghívásokhoz pedig ott az aptX Voice kodek, illetve opció az aktív zajcsökkentés is (ANC). Kiemelt szempont az interferencia csökkentése és az eszközök egyszerű párosításának biztosítása.

A Snapdragon Sound a következő technológiákat és hardvereket integrálja: 8-sorozatú mobil platformok (SoC); FastConnect 6900; QCC514x, QCC515x és QCC3056 sorozatú Bluetooth audio SoC-k; ANC; aptX adaptív (24 bites 96 kHz és 89 ms késleltetéssel); aptX Voice szuper szélessávú hang; Qualcomm Aqstic audiokodek és intelligens hangszóróerősítők (WCD938x és WSA883x), illetve a Qualcomm Audio és Voice Communication Suite.

A Snapdragon Sounddal optimalizált eszközök interoperabilitását a Qualcomm külön tesztlétesítményben teszteli, az alkalmas eszközök pedig Qualcomm Sound megjelölést kapnak. Az új technológia elsőként a Xiaomi és az Audio-Technica eszközeiben lesz elérhető, a régebbi eszközök nem frissíthetők. Tartalomszolgáltatói oldalról az Amazon szállt be hivatalosan a buliba, az Amazon Music HD csomagban külön Snapdragon Sound playlist érhető el, a Spotify pedig már korábban bejelentette a veszteségmentes tartalmakat kínáló Spotify HiFi idei startját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés