Prémium gyártástechnológiát hoz a MediaTek a középkategóriába

Az új Dimensity 7200 a TSMC második generációs 4 nanométeres node-ján készül, ezzel a legalacsonyabb csíkszélességű szett a középkategóriában.

A MediaTek a középkategóriába szánja az új 5G-s szettet, viszont ugyanazon a node-on készül, ahol a Dimensity 9200-as csúcslapka. A nyolcmagos feldolgozóegység két teljesítménycentrikus Cortex-A715-ös magja maximum 2,8 GHz-en dolgozik, a másik klaszterben pedig hat darab Cortex-A510-es energiahatékony mag dolgozik. A négymagos Mali-G610-es GPU maximum 144 Hz-es képfrissítést támogat FHD+ felbontás mellett, a MediaTek eredményei szerint pedig 100-120 fps-t hoz össze a GFX Bench Manhattan tesztjén,

A teljesítményt és az energiagazdálkodást a gyártó integrált AI Process Unitja (APU) koordinálja, ami a képfeldolgozásba is besegít a Imagiq 765 és a 14-bit HDR-ISP mellett. A rendszer akár 200 megapixeles kamerát is kezel, opció a 4K HDR videórögzítés, illetve a két kamerával történő 1080p felbontású párhuzamos felvétel all-pixel autofókusszal.

A játékteljesítményt a HyperEngine 5.0 fokozza AI vezérelt VRS (Variable Rate Shading) pedig energiahatékony működést eredményez. Az két SIM kártyán is elérhető 5G adatkapcsolatot az integrált Sub-6GHz modem biztosítja akár 4,7 Gbps-os letöltése sebességgel, a WiFi 6E szabványon is kapcsolódhat, Bluetoothból pedig a legfrissebb 5.3-as szabvány dolgozik. A szett mellé UFS 3.1-es szabványú belső tárhely és maximum 6400 Mbps sebességű rendszermemória kerülhet. Az új lapkakészlettel szerelt első készülékek már az idei első negyedévben bemutatkoznak Kínában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés