Hirdetés

Pannon GSM segítség a Mátrában

A Pannon GSM 2005. április 21-én ideiglenes GSM átjátszóállomást telepített az esőzésektől sújtott Mátrakeresztes körzetében, hogy a fennakadásoktól mentes kommunikáció biztosításával segítse a mentést végzők munkáját.

A Nógrád megyei Mátrakeresztesen súlyos, az előzetes becslések szerint mintegy félmilliárd forintra tehető károkat okozó, április 19-i felhőszakadás után két nappal már üzemelt az a gépjárműre szerelt átjátszóállomás, amelyet a Pannon GSM a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság, illetve a helyszínen dolgozó mentőalakulatok rendelkezésére bocsátott, és saját költségén üzembe helyezett. Ezt megelőzően a rendőrség rádiói jelentették az egyetlen távközlési lehetőséget a körzetben, mivel a lezúduló víztömeg megrongálta a település telefonhálózatát. A hegyvidéki településen biztosított tökéletes GSM lefedettség létfontosságú a szakemberek (a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Rendőrség, az ÁNTSZ és a helyi közművek munkatársai) közötti kapcsolattartás, a mentés összehangolása érdekében.

Nem ez az első eset, amikor a Pannon GSM a helyszínen segít egy természeti katasztrófa következményeinek elhárításában. 2001 márciusában a beregi gátszakadásnál sietett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának segítségére, 2002 őszén pedig az országban egyedülálló módon állított üzembe olyan, kamionra szerelt átjátszóállomást, amely külső áramforrás nélkül képes az ország bármely területén órákon belül lefedettséget biztosítani a hálózat átmenetileg megnövekedett igénybevétele esetén. Ezzel a mobil állomással vonult most fel a Pannon GSM Mátrakeresztesen, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság közel száz Pannon GSM előfizetése, valamint a mentés résztvevői számára megbízható, állandó GSM lefedettséget biztosítson.

Azóta történt

Hirdetés