Ovi Files: 10 GB tárhely ingyen

A finn gyártó eredetileg „Files on Ovi” néven bemutatott szolgáltatása 80 dolláros éves előfizetési díj ellenében kínált 10 GB online tárhelyet, mely hagyományos és Series 60 okostelefonok segítségével is elérhetővé tette a számítógépen tárolt fájlokat és könyvtárakat. A megújult és ezzel együtt teljesen ingyenessé vált Ovi Files számítógépes kliense segítégével megosztott mappák tartalma automatikusan szinkronizálásra kerül a távoli biztonságos tárhellyel, vagyis a tartalmak akkor is elérhetővé válnak, ha a számítógép nincs is bekapcsolva.

A szolgáltatás segítségével nem csupán böngészni, keresni és letölteni lehet a mindig aktuális tartalmú fájlokat, de megfelelő megjelenítő alkalmazással nem rendelkező mobilon is megtekinthetőek, illetve nagyíthatóak a Word, Excel és PDF állományok, valamint a fotók is automatikusan a kijelző felbontásához igazított előnézeti képben jelennek csak meg, elkerülve a feleslegesen lassú letöltést. Az Ovi Files ezeken túlmenően a saját tartalmak levélben történő továbbküldését is támogatja, vagyis közvetlenül a telefonról lehet számítógépen tárolt nagyobb csatolmányokat küldeni anélkül, hogy azokat ténylegesen le kellene tölteni a mobiltelefonra.

Az Ovi Files igénybevétele ingyenes regisztrációhoz kötött, mely a szolgáltatás honlapján az alábbi linken érhető el. A nagyobb mennyiségű adat átvitele miatt korlátlan adatcsomag előfizetés megrendelése javasolt, bár WLAN modullal rendelkező mobilok esetén ez akár meg is kerülhető. Az előzetes információk szerint a Nokia az aktív Files on Ovi előfizetéssel rendelkezők számára visszatéríti a korábban kiszámlázott díjak időarányos részét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Ovi Files elérés Apple Mac-re is

    A finn óriás 10 GB ingyenes tárhellyel kecsegtető automatikus fájlszinkronizáló szolgáltatása immáron Apple Mac segítségével is elérhetővé vált.

  • Sikeres az Ovi Mail

    Az egymilliónál is több ingyenes Ovi Mail postafiók közel kétharmadát telefon segítségével aktiválták.

  • Újabb bejelentésre készül a Nokia

    Egy Londonban megrendezésre kerülő zártkörű eseményen újabb megoldások bejelentésére készül a Nokia.

  • Új Nokia Ovi Player és PC Suite érkezett

    A finn gyártó zenei alkalmazása immáron teljes Windows 7 kompatibilitásnak örvend, ám emellett a PC Suite új változata is elérhetővé vált.

Előzmények

Hirdetés