Öt éven belül első lenne a Huawei

Hirdetés

Az egyik vezető beosztású Huawei munkatárs szerint a kínai cég nem kisebb céllal vág bele a következő öt évbe, mint hogy 2021-re a dobogó legfelső fokára álljon, eggyel rosszabb pozícióba taszítva ezzel a Samsungot és az Apple-t. És hogy mindez kinek a szájából hangzott el? Richard Yu vezérigazgató mondta Hong Kongban. Persze cél eléréséért még sokat kell küzdeni, hiszen az IDC legújabb felmérése szerint a Huawei ugyan biztosan tartja a harmadik helyet a 8,3 százalékos részesedésével, de az Apple és a Samsung is bőven megelőzi, köszönhetően a 15 és 23 százalékos szeletnek.

A vállalatnál persze nem véletlenül bizakodóak, hiszen az év eleje óta az eddigi eredmények alapján 59 százalékos emelkedésre lehet számítani a telefonleszállítások terén, ezzel szemben viszont a két nagy ellenfél 14 százalékos lejtmenetbe kezdett. 2021-re Yu szerint már minden negyedik mobil Huawei lehet (25 százalékos részesedésre számít). A pénz nem lehet akadály, nagyon sok a befektető, a kínai állam nyomja hátulról őket, nem véletlen, hogy 9,3 milliárd dollárt fektettek tavaly kutatásba és fejlesztésbe, ami még az Apple 8,1 milliárdos invesztálását is jelentősen túlszárnyalja. A CEO beszédében kitért arra, hogy nagyon fontosak a felső kategóriás telefonok, és erősödni kell még az amerikai piacon is.

Előzmények

  • Huawei P9 Plus - nyomós ok

    Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

  • A Huawei is belépett a VR piacra

    A Huawei VR a Samsung és az Alcatel megoldásához hasonlóan a mobiltelefont használja képernyőnek.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés