Összeolvad a Palm és a Handspring

A két cég, a Palm és a Handspring egyetértett abban, hogy csak együtt lehetnek a PDA-piac meghatározó szereplői, ezért döntöttek a fúzió mellett. A Palm igazgatótanácsa egyúttal arról is döntött, hogy a vállalat leválik a PalmSource társaságról.

Az átvétel őszig megtörténik, az év végén pedig az új céget átnevezik. Az üzletben a Palm részvényekkel fizet. A vállalat közel 13,9 millió részvényt oszt ilymódon szét a Handspring részvényesek között, és a Handspring részvényesei a jövőben 32,2 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek a Palmban.


Mindkét cég azt reméli, hogy a fúzió után nőnek a bevételek, illetve évente körülbelül 25 millió dollárt tudnak lefaragni a kiadásokból. Az összeolvadásnak azonban ára is van: 125 munkatársat bocsátanak el és megszabadulnak a felesleges ingatlanoktól is. További költségcsökkentéshez vezethet majd az egymással szabványos gyártóüzemek és berendezések használata. Az új cég elnök-vezérigazgatója Todd Bradley, a Palm Solutions Group jelenleg is e tisztséget betöltő vezetője lesz. Az egyesült vállalatnak két részlege lesz: a Handheld Computing Solutions (vezetője Ken Wirt, a Palm Solutions jelenlegi eladási és marketing-alelnöke), illetve a Smartphone Solutions (vezetője Ed Colligan, a Handspring mostani elnök-vezérigazgatója).

Érdekesség, hogy Jeff Hawkins, a Handspring jelenlegi fő termékfelelőse alapította 1992 elején a Palmot és később Donna Dubinsky és Ed Colligan is társa volt. Miután a 3Com felvásárolta a Palm vállalatot, a trió távozott a cégtől és 1998-ban megalapították a Handspringet. Mindenesetre ezzel a fúzióval most az IT ipar egyik érdekes szereplőjétől búcsúzhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés