Óriási az érdeklődés a Ritot projektoros karórája iránt

A hordozható és felszíjazható eszközök már most hatalmas népszerűségnek örvendenek, pedig az okostelefonokhoz képest egyelőre igen kevés embernek vagy ilyen kütyüje. Ennek az egyik oka talán az lehet, hogy a jelenleg elérhető darabok nem elég zseniálisak vagy futurisztikusak, hogy felkeltsék a geekek érdeklődését, szemben több közösségi támogatáshoz folyamodó koncepcióval szemben. A Kickstarter és Indiegogo oldalakon viszont gyakran feltűnik egy-egy vadabb ötlet, és egyik-másik iránt hatalmas az érdeklődés.

A Ritot okosóra projekt segítségével jelenítené meg az információkat

A legújabb okosóra koncepció száműzné a kijelzőt, amely gyakran vagy túl nagy a kényelmes hordáshoz, vagy túl kicsi a kényelmes olvasáshoz. A Ritot ezzel szemben egy apró projektort használna az információ megjelenítésére, amit a kézfejre vetítene. Hogy ez technikailag mennyire lesz megoldható, milyen üzemidővel lehet számolni, és legfőképpen napfény alatt vagy világosban mennyire lesz a kivetített információ látható, még nem tudni, mindenesetre az 50 ezer dolláros indiegogós közösségi célt a Ritot koncepciója gyorsan megsokszorozta.

Jelen sorok írásakor a közösség 173 198 176 763 dollárt gyűjtött már össze a projektre, és a szám folyamatosan növekszik, úgyhogy a fejlesztőbrigád hamarosan elkezdheti az érdemi munkát, no meg a fenti nehézségek megoldását. A Ritot karóra a tervek szerint egy hagyományos és egy sportos változatban is piacra kerülne, és funkciói közé tartozna a bejövő hívások adatainak, valamint az SMS-ek, emailek, naptáresemények, tweetek, Facebook üzenetek és más források szövegeinek megjelenítése. A készülékkel a Ritot alkalmazás tartaná a kapcsolatot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés