Oppo R1S – Snapdragon processzorral

A kínai hírközlési felügyelet oldalán bukkant fel a tavaly decemberben bemutatott Oppo R1 kissé ráncfelvarrt változata, mely MediaTek helyett 4G LTE támogatást is kínáló Qualcomm processzor köré épül. Az R1S néven említett készülék elődjéhez hasonlóan 5 hüvelykes, 720 × 1280 képpontos kijelzőt kínál 142,7 × 70,4 × 7,1 milliméterben, ám a belső átalakításoknak köszönhetően már csupán 136 grammot nyom a mérlegen. A telefonhoz választott Snapdragon processzor pontos típusszáma egyelőre nem ismert, de annyi kiderült, hogy 1,6 GHz-en futó négy Cortex-A7 magot tartalmaz, mely mellé 2 GB-ra növelt operatív memória is rendelkezésre áll.

Elődjéhez képest további előrelépés a Full HD videók rögzítésére alkalmas 13 megapixeles hátoldali kamera jelenléte, de legalább ennyire fontos lehet az operációs rendszer Android 4.3 Jelly Bean változatra történő frissítése is. A Tenaa adatlapjából nem derült ki, hogy az Oppo R1S az elődjéhez hasonlóan két SIM fogadására is alkalmas lesz-e, de az ázsiai régiót célzó készülékeknél ez általában az alapfelszereltség részét jelenti. A nemzetközi webáruházának köszönhetően az Oppo legtöbb mobilja Kínán kívül is elérhető, igaz, az a vámok és általános forgalmi adó miatt jelentősen eltérő áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Készül az Oppo N1 „mini”

    Öthüvelykes kijelzővel is piacra dobhatja elforgatható kamerával felvértezett okostelefonját az Oppo.

  • Bemutatkozott az Oppo Neo

    Negyvenhétezer forintnak megfelelő áron debütál Indonéziában az Oppo frissen bejelentett középkategóriás mobilja.

  • Bemutatkozott az Oppo R1

    Méretes HD kijelzővel, f/2 fényerejű optikával és négymagos processzorral szerelt középkategóriás mobillal rukkolt elő az Oppo.

  • Európába érkezik az Oppo N1

    Egy hét múlva Kínán kívül is piacra kerül az Oppo elforgatható kamerával szerelt okostelefonja.

Hirdetés