Oppo N3 – lítium-ötvözetbe burkolva?

Az N3 premierjének közeledtével az Oppo marketingcsapata napról napra újabb hírmorzsákat hint el a kínai nyelvű Wiebo közösségi oldalán, melyek egy része a műszaki paraméterekre, más része pedig a készülékház anyagára tesz homályos utalásokat. Nemrég például az is kiderült, hogy a burkolat űrkutatásban és repülőgépiparban is használt ötvözetből készül, most pedig egy újabb rejtvény vezetett közelebb a tényleges megoldáshoz: „A világ legkönnyebb fémei az Oppo N3-ban. Tudod, hogy melyik a világ legkönnyebb elemi féme?”

A kérdésre a válasz a lítium, mely nem csak a legkönnyebb fém, de egyben a legkisebb sűrűségű szilárd elem is a Földön, bár mint minden alkálifém, erősen reaktív és gyúlékony, így burkolat anyagaként tiszta állapotban nem kerülhet felhasználásra. A legvalószínűbbnek az alumínium-lítium ötvözet használata tűnik, mellyel az utóbbi időben az űrkutatás és a repülőgép iparág is egyre többet kísérletezett, és többek között a Boeing is használni szeretné a 777X sorozatú repülőgépeiben. A rendkívül könnyű, mégis strapabíró ötvözet segítségével a repülőgépek össztömege 10, előállítási költsége pedig 30 százalékkal csökkenthető, így várhatóan az Oppo N3 is a könnyebb modellek között foglal majd helyet. Kérdés persze, hogy a számos antenna és rádiós modul teljesítményét hogyan befolyásolja majd a fémek bevetése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Máshogy néz ki az Oppo N3 a legújabb kémfotókon

    A minap radikális dizájnt sejtető termékképek szivárogtak ki az Oppo N1 hamarosan érkező folytatásáról, a mostani kémfotók azonban visszafogottabb megjelenésről árulkodnak.

  • Radikális dizájnnal érkezhet az Oppo N3

    Egészen eredeti dizájnt leplezett az Oppo N1 folytatása kapcsán az egyik internetes oldal. Ha hihetünk a látottaknak, valóban emlékezetes készülék érkezik az Oppótól.

  • Októberben jöhet az Oppo N3

    A forgatható kamerás Oppo N1 utódjára célozhatnak azok a rejtett információt tartalmazó képek, amelyeket az Oppo Malaysia tett közzé.

  • Bemutatkozott az Oppo Neo 5

    A kínai gyártó hivatalosan is leleplezte elérhető árfekvésű okostelefonját, mely egyelőre még csak Malajziában lesz kapható.

Hirdetés