Olcsó phablet érkezhet a Sony-tól

Hirdetés

Mivel jó néhány szintetikus teljesítményteszt online kapcsolathoz köti a mért eredmények megjelenítését, a tesztkészülékek és prototípusok adatai is felkerülnek azok nyilvános adatbázisába, így nem ritka, hogy egy-egy modellről ilyen módon értesül a publikum. A legújabb jövevény a GFX Bench adatbázisában jelent meg, és minden bizonnyal egy olcsóbb készülékről lehet szó a phabletes képernyőméret ellenére.

Nagy képátló, kis felbontás jellemzi a Sony Xperia D2203-at

A Sony D2203 a fenti információk szerint 6,1 hüvelykes FWVGA, azaz 480 x 854 pixeles megjelenítővel rendelkezik, amely szerény, 160 képpont/hüvelykes pixelsűrűséget jelent. A mellékelt chipset a Snapdragon 400 lehet az Andreno 305-ös GPU kíséretében, rendszermemóriából 1 gigabájtot kaphat a phablet. A hátlapi kamera felbontása a GFX Bench szerint 4,7 megapixel. Nem árt a fenti specifikációkat fenntartásokkal kezelni, az SoC és a RAM mellett például az FWVGA felbontás gyanúsan alacsonynak tűnik. A Sony-nak létezik egyébként a csúcskategória alá beárazott phabletje, a remek Xperia T2 Ultra, azonban a 100 ezer forint körüli kezdőár sok számára igen magas lehet. A D2203 viszont a középkategória alsó szegmenség célozhatja meg, már ha valóban készül és nem csak egy tesztkészülékről van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia T2 Ultra - kisebb testvér

    A Sony sem hagyta ki a ziccert és beszáll a középkategóriás, óriás kijelzős telefonok versenyébe, a végeredmény pedig kívül-belül kellemes lett.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z Ultra - a név kötelez

    A japán gyártó bekeményített és egy igen durva eszközt tett le az asztalra. A Z Ultra teljesítményben és méretben messze a konkurencia felett teljesít.

Hirdetés