Okostelefonról ennél kényelmesebben nem is lehetne lottózni

A mobiltelefonon történő lottózás nem egy új dolog, a Szerencsjáték Zrt. ugyanis már évekkel ezelőtt megteremtette annak a lehetőségét, hogy akár SMS-ben is fel lehessen adni egy szelvényt, ami amúgy a mai napig egy gyors és egyszerű módja a játéknak, de az okostelefonok korában nyilván szükség volt valamire, ami ennél is többet nyújt a felhasználóknak. Így született meg az Okoslottó nevű alkalmazás, amelynek egyik különlegessége, hogy az Android és az iOS mellett Windows platformra is elérhető.


[+]

A kizárólag 18 éven felüliek által használható szoftver pontosan azt nyújtja, amit egy efféle megoldástól el is lehet várni, egy letisztult, intuitív, kijelzőmérettől függetlenül jól kezelhető felületen segít a szelvények feladásában. Az Ötöslottó és a Hatoslottó mellett elérhető a Skandináv lottó, az Eurojackpot, a Puttó, a Kenó és a Joker, az alkalmazás főoldala pedig rögtön a várható főnyereményekkel fogadja a felhasználókat, amelyek alatt természetesen az is megtekinthető, hogy mi a fogadási határidő. Valamelyik játékot kiválasztva megtekinthetők az előző hét nyerőszámai, egy füllel odébb pedig ugyanez az elmúlt 12 hétre visszamenően is látszik. A szelvény kitöltése gomb megnyomása után jön az érdemi rész, a Skandináv lottó kivételével mindenhol választható normál és kombinációs játék is, ez utóbbinál a fix mellett kombinációs számok is megadhatók, még egyszerűbbé téve a nagyszámú alapjátékok feladását.


[+]

Felhasználóbarát opciók viszont a normál játéknál is vannak, ahol a gyorstipp gomb megnyomása után véletlenszerű számok kerülnek kijelölésre, de előtte is ki lehet választani számokat, úgyhogy ha valaki például csak egy vagy két számot szeretne megjátszani, a többit könnyedén bejelöltetheti véletlenszerűen. A feladás SMS-ben történik, amelynek elküldése előtt a lottók esetében beállítható a joker megjátszása is, illetve a számokat és a játéktípust lehet menteni a kedvencek közé, ami a főmenü második pontja. Fizetni mobilegyenleggel vagy a Szerencsejáték belső egyenlegével lehet, a második opció nyilván előzetes regisztrációhoz kötött. Az SMS küldésénél a feladással ellentétben minimális kényelmetlenség tapasztalható, először ugyanis érkezik egy szöveges üzenet, amelynél egy válasszal el kell fogadni az általános szerződési feltételeket, majd utána mennek el a számok a 1756-os számra, amelyen egyébként is lehet lottózni.


[+]

Az alkalmazás főmenüjében a szelvényfeladás és az előző hetek nyerőszámainak megtekintésén túl is vannak lehetőségek, de itt sincs semmi túlbonyolítva, a hírek menüpont funkciója pont olyan egyértelmű, mint a közeli lottózók listájáé. A helyek a felhasználó pozíciójához képest jelennek meg szöveges elrendezésre, de az egyes lottózókat kiválasztva már térképes nézet is látható, természetesen a nyitva tartás mellett.

Az Okoslottó alkalmazás Androidra csak a Szerencsejáték Zrt. weboldaláról érhető el, lévén a Play Áruház nem támogatja a szerencsejátékkal foglalkozó szoftvereket, úgyhogy a telepítőfájlt közvetlenül a böngészőből lehet letölteni. Az iOS és a Windows platformoknál viszont nincs efféle korlátozás, úgyhogy a kapcsolódó áruházakból egyszerűen és gyorsan telepíthető a szoftver.

Azóta történt

  • Mi is az az APK fájl?

    Az Android operációs rendszerrel szerelt készülékek tulajdonosai találkozhattak már ezzel a formátummal; sokan tévesen hiszik azt, hogy az efféle fájlok kártékonyak.

Előzmények

  • Okoslottó alkalmazással lottózni

    Az applikáció segítségével szinte bárhol és bármikor lehetőség nyílik szelvények feladására, így gyorsan és könnyen megtippelhetők a következő heti nyerőszámok.

  • Alkalmazásbemutató: Lottó Monitor

    Sokan szeretnek lottózni, és még többen szeretnének egy kamionnyi pénz nyerni. Lottószelvényeink és a sorsolások információinak nyomon követésében segít a magyar fejlesztésű Lottó Monitor.