Okoscipőt mutatott be az EasyJet

Az utolsó dolog, ami eszünkbe jut az EasyJetről, hogy okoscipőt mutatnak be. Egyrészt az ilyesmit a földön használjuk, másrészt joggal merülhet fel, hogy mire is jó egy okoscipő. A Sneakair névre keresztelt lábbeli első blikkre egy divatos, piros színű, gyaloglásra használható cipő, öles betűkkel rá van írva az oldalára a légitársaság neve. A lényeg azonban belül van, gyakorlatilag egy relatív egyszerű kis modul van a cipő talpában, ami gombelemről üzemel és két dolgot tud: Bluetooth segítségével az okostelefonunkhoz kapcsolódni, illetve vibrálni.


[+]

Innentől ki lehet találni, hogy a gyakorlatban miképpen működik a dolog: a telefonon fut egy alkalmazás (amely a Google térképes API-ját használja), a készülék beépített GPS vevője által lekért koordináták és a beállított célállomást alapul véve gyalogos útvonaltervezést valósít meg. A telefont innentől zsebre lehet vágni, ha elindulunk, akkor a fordulási pontoknál az a cipőnk rezdül meg, amelyik irányba tovább kell haladnunk. Ha ezt elvétjük, vagy rossz felé kószálunk, akkor mindkét talpunkat egyszerre masszírozza a berendezés, majd újratervezi az útvonalat.


[+]

Az EasyJet Sneakairt még reszelgetik kicsit a légitársaságnál, de ha a tesztek sikeresek, akkor hamarosan a fedélzeti értékesítés részét fogják képezni a lábbelik. Egyelőre még a várható árazás nem ismert. A légitársaság szerint azért fejlesztették ki a cipőt, mert piaci rést láttak, ahová betörhetnek és úgy gondolják, hogy ha már egyébként is távoli, felfedezésre váró városokba repítik a turistákat, akkor kézenfekvő, hogy biztosítanak egy olyan megoldást is, amellyel az utasok eljutnak a legfontosabb nevezetességekhez, vagy éppen visszatalálnak a szállásukra.

Hirdetés