OIS megoldáson dolgozik az Apple

Hirdetés

Gyenge fényviszonyok esetén a legtöbb okostelefon egyszerűen képtelen elfogadható minőségű fotók rögzítésére, hiszen a tűhegynyi optika és a parányi érzékelő mellé zsúfolt gyenge LED villanó korlátait az utólagos képfeldogozás nem tudja korrigálni. Az optikai képstabilizátor azonban ugyan nem a „Szent Grál”, de álló témák rögzítésekor hosszabb expozíciós idő során is képes kiküszöbölni a kézremegésből fakadó bemozdulásokat, mely élesebb képeket eredményez. A legtöbb gyártóhoz hasonlóan az Apple is igyekszik mindent megtenni a parányi iPhone kamerák minőségének javítására, mely következő állomása egy saját OIS rendszer bevetése lesz.

A Nokia gravitációs megoldásától eltérően az Apple a fókuszáláshoz is használt csendes üzemű lengőtekercses motorok és rögzítőrugók bevetésével szereltné precízen szabályozni az egybe épített optika és a szenzor kézremegéssel ellenirányú mozgatását, mely a szabadalmi beadvány szerint nem csak kompakt és költséghatékony, de magát a fókuszálást is felgyorsítja. Egyelőre nem tudni, hogy az új optikai képstabilizálási rendszer mikor kerül bevetésre, de a relatíve egyszerű kialakítása miatt talán már az idei iPhone-ba is beépítésre kerülhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple blog: Fitbit Flex bemutató

    A sportolás fontos, bár sajnos egyre kevesebb idő jut rá. A Fitbix Flex egy karperec, amely méri, hogy aznap mennyit sétáltunk, és ezzel mennyi kalóriát égettünk.

  • Retina kijelzős iPad mini - bár mindig így lenne

    A második generációs, retina kijelzővel szerelt iPad mini elődjével ellentétben a legkorszerűbb hardverre építkezik, aminek köszönhetően kategóriájának egyik legjobbja.

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

Hirdetés