Odavág a Xiaomi új üstököse

Hirdetés

Egy sor sejtelmes előzetes és kiszivárgott kéminformáció után lezajlott a Xiaomi várva-várt médiaeseménye, amelyen két Note, azaz phablet kategóriás eszköz is bemutatkozott, ezúttal Redmi előtag nélkül, a csúcskategóriától kölcsönvéve a Mi sorozatnevet. A Mi Note-tal külön hír keretében foglalkozunk, előbb azonban a fő attrakciót mutatnánk be, a Mi Note Pro ugyanis messze a legizgalmasabb eddigi termék a Xiaomitól, és méltó a gyorsan terjeszkedő gyártó portfóliójához.

Nagyon erős specifikációval startolt el a Xiaomi Mi Note Pro

A Pro változat megjelenítője 5,7 hüvelyes, a felbontása pedig 1440 x 2560 pixelre nőtt, csatlakozva a QHD-s trendekhez. Hogy mégse legyenek felületi akadozások, a Xiaomi a gyártási nehézségekkel küzdő Qualcomm Snapdragon 810-es SoC-t mellékelte, amely négy Cortex-A57-es és négy Cortex-A53-as magot tartalmaz 20 nanométeres alapokon. Remek hír a 4 gigabájt RAM, de az Adreno 430-as IGP-től is sokat vár a szakma. A belső tároló mérete 64 gigabájt.

A készülék a MIUI hatodik generációs felületével érkezik, az Android főverzió száma egyelőre még nem világos, ahogy a készülékház méretei sem. Az előlapra 4 megapixeles UltraPixel kamera került, a hátlapra pedig 13 megapixeles Sony BSI szenzor optikai képstabilizációval és kéttónusú villanópárral. Adatkapcsolatban sem lesz hiány, a Mi Note Pro ugyanis Cat.9-es LTE modemmel érkezik, 450 megabites elméleti letöltési sebességgel. A készülék energiaellátásáért 3090 milliamperórás akkumulátor felel – kíváncsiak vagyunk, hogy a Sharp/JDI panel és a Snapdragon 810 hogyan fog bánni a teleppel.

Ultravékony oldalkeretek fogják közre a Mi Note Pro QHD-s kijelzőjét

A készülék 3300 jüanos, azaz 145 ezer forintos áron fog a Kínai Népköztársaságban elstartolni, de remélhetőleg előbb-utóbb nálunk is felbukkan, bár itthon jóval magasabb kezdőárra lehet számítani. Akárhogy is: a Mi Note Pro rendkívül ütős készülék lett, és az első QHD - Snapdragon 810-es kombináció, megelőzve az LG-t, a Sony-t, a HTC-t vagy a Samsungot ilyen paraméterű 2015-ös csúcskészülék bejelentésével, igaz, az értékesítés csak márciusban kezdődik.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Mi Note is

    A Xiaomi újdonsága a Pro verzióhoz képest némileg visszafogott specifikációkkal bír, ám a vállalat így is az iPhone 6 Plus ellen küldi harcba.

  • Újabb információk a Xiaomi Mi Note Próról

    Kiderültek a QHD-s csúcskészülék méretei és egy-két extra funkciója is, ezek pedig még izgalmasabbá teszik a Xiaomi új zászlóshajóját.

  • 15 millió Mi Note fogyhat idén

    Szakértői becslések szerint tarolhat a piacon a Xiaomi két új csúcskategóriás phabletje, és már most, az előjegyzési fázisban óriási irántuk az érdeklődés.

  • 3 perc alatt elkapkodták a Xiaomi újdonságát

    Ugyan a Mi Note Pro csak márciusban jelenik meg, a sima változat már mától kapható volt Kínában, három perc kellett a készlet kiürítéséhez.

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

    A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

    Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

  • Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak

    Igazi csemege került a szerkesztőségbe. A kínai Xiaomi csúcstelefonja, a MI-3 nem mindennapi teljesítményt nyújt és persze mi leginkább csak álmodozhatunk róla.

Hirdetés