Hirdetés

Zenfone blog: Bemutatkozik a ZenPower külső akkumulátor

A tajvani gyártónál már megszokott, hogy rengeteg terméküknél szerepel a Zen szó, így aztán az új külső akkumulátort is Asus ZenPower néven kell keresnünk a boltokban. Ilyen tartozékot persze számos cég készít, de az Asus ezúttal is igyekszik megkülönböztetni magát a többiektől. Kibontás után két dolog tűnik fel azonnal vele kapcsolatban. Az egyik az apró mérete, a szélessége és hosszúsága ugyanis egyezik egy bankkártyáéval, persze a vékonysága nem. Ám a csupán 215 grammos eszköz szinte teljes külsejét egyetlen darabból készült alumínium ház borítja. Ez a minőségi hatás mellett strapabíró is, a gyártó tesztjén 65 kilogrammos terhelést is kibírt. Egyébként aki félti a külső behatásoktól, az akár védőtokot is vásárolhat hozzá.


[+]

Az egyik végére helyeztek mindent, ami a használatához kell. Egy normál méretű és egy microUSB, négy darab LED jelzőfény és egyetlen gomb alkotja a kínálatot. A microUSB szolgál a belső, 10050 mAh-s lítium-ion akkumulátor feltöltéséhez, a dobozban egy kábelt is kapunk hozzá, de nyilván használhatunk sajátot is. Tölthetjük akár számítógépről is, de inkább hálózatról érdemes, 1 amperes töltővel 9 óra, 2 amperes fejjel pedig 6 óra a teljes feltöltés ideje. A folyamatról a jelzőfények tájékoztatnak, és ugyanez érvényes akkor is, ha rákötünk egy eszközt. A normál USB szolgál kimenetként, ekkora kapacitás akár háromszor is elegendő például egy Zenfone 5 teljes feltöltéséhez, de még az igen méretes teleppel rendelkező Zenfone Max-nál is két töltésre elegendő energiát biztosít. Jó hír, hogy az USB maximum 2,4 amperes áramerősséget támogat, tehát gyorstöltésre is képes.


[+]

Az Asus ügyelt a tartósságra is, a cellák élettartama közel kétszerese az átlagosnak, természetesen minden szükséges nemzetközi minősítésnek megfelelnek. Biztonság terén összesen 11-féle védelem vigyáz mind az akkura, mind pedig a töltendő eszközre, többek között túlhevülés, túlfeszültség és rövidzár ellen is biztosítva vagyunk. Végül a divatot sem hagyták figyelmen kívül, így a ZenPower összesen ötféle, a külön megvásárolható védőtok pedig négyféle színben vásárolható meg. A készülék ára a cikk írásakor nagyjából 8 ezer forint körül alakul, melyhez 1 éves gyártói garanciát is kapunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS