Újabb veszteséges negyedév a HTC mögött

Hirdetés

Befutott a HTC negyedéves jelentése, és továbbra sem túl rózsás a szebb napokat megélt készülékgyártó gazdasági helyzete. Az első három hónap katasztrofális, 64%-os árbevétel csökkenéssel járt, úgyhogy mindenképpen jó hír, hogy a második negyedévben 27%-os növekedést sikerült összehozni, részben a Vive VR rendszer, részben pedig a HTC 10 csúcstelefon eladásainak köszönhetően. Az egy évvel korábbi helyzethez képest (1,04 milliárd dollár) ugyanakkor hatalmas zuhanás az 597,7 millió dollárnyi pénzbefolyás a vizsgált periódusban.


A Vive eddig jól fogy, ami nem véletlen: az egyik, ha nem a legjobb VR megoldás a piacon [+]

Ami a működési nyereséget illet, az továbbra is álom a tajvani vállalatnál: a HTC 132,9 millió dolláros veszteséggel zárt úgy is, hogy egy létesítményt 31 millió dollárért értékesítettek. Az első negyedévhez képest legalább pozitívabb a helyzet, és a tajvani gyártó reménykedik, hogy a HTC 10 és a Vive visszafogott lendülete kitart a folytatásra, és szép lassan úrrá lehet lenni a negatív gazdasági mutatókon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés