Újabb kínkeserves hónapon van túl a HTC

Hirdetés

A HTC kiadta a februári hónapra vonatkozó pénzügyi jelentését, melynek láttán finoman szólva is kényelmetlen helyzetbe kerültek a tajvaniak. A jelentés szerint 128 millió dolláros forgalmat generált a cég, ami kevesebb mint feleannyi, mint amit egy esztendővel korábban fel tudtak mutatni (261 millió dollár). A problémát tetőzi, hogy még januárhoz képest is 35 százalékos a visszaesés, pedig a karácsony utáni rövid időszak szokott minden cégnél a legnehezebb időintervallum lenni.

Sajnos a HTC tehát megint szalad lefelé a leejtőn, 2015 negyedik negyedévét például 101 millió dolláros veszteséggel zárták, az év utolsó három hónapja mindössze 766 millió dolláros bevételt jelentett. Remélhetőleg az áprilisban bemutatásra kerülő „HTC 10" zászlóshajó segít majd kilábalni ebből a negatív helyzetből, és jóval nagyobb sikert arat majd, mint a többek között a Snapdragon 810 hibájának köszönhetően is nagyon alacsony eladási mutatóval rendelkező One M9.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

  • HTC Desire 820 - korlátozott vágyak

    A HTC Desire-széria felső-középkategóriás phabletje nem sikerült rosszul, de vannak hibái és több fontos dolog maradt ki belőle megindokolhatatlanul.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés