Új funkciók kerültek a Huawei Watch-ba

Hirdetés

A Huawei eddig egyetlen okosórája, a klasszikus külsejű Watch is megkapta az Android Wear 6.0.1-es frissítését, ami számos változást hozott magával. Az újdonságok egy része inkább finomhangolás, ilyen például, hogy ha a felhasználó leereszti a kezét, akkor egyből kikapcsolt (vagy igény szerint feketére vált) a kijelző, ezzel kicsit spórolva az akkumulátoros üzemidőn. A Huawei közleménye szerint pontosabb lett a lépésszámláló és a pulzusmérés is.

A csomagolás méltó az órához
A csomagolás méltó az órához [+]

Ennél mindenképpen kézzelfoghatóbb, hogy a Huawei órájában levő hangszórót és mikrofont az eddigieknél sokkal jobban ki tudja használni a rendszer. Ez két esetben történhet meg, egyrészt magán az órán is tudunk zenét hallgatni, ehhez szükséges a kiválasztott albumokat szinkronizálni előzetesen. Ha megtörténik, akkor valóban az órából szólalnak meg a számok, ami elég furcsa, de meglepően korrekt a hangerő, körülbelül azt a szintet hozza, mint egy átlagos okostelefon.


[+]

Ennél egy fokkal hasznosabb, hogy mostantól kihangosított beszélgetéseket is tudunk az órával művelni. Ez szintén elég logikus, ha az órán indítjuk, vagy ott fogadjuk a hívást, akkor az az órán is lesz hallható (de a telefon menüjében ez letiltható), ha azonban van mondjuk még egy Bluetooth-headset is csatlakoztatva, akkor arra érkezik a hang. A kihangosítás minősége megfelelő, még utcai környezetben is halljuk a beszélgetőpartnerünket, a mikrofonról viszont ez nem mondható el ilyen egyértelműen, hogy minden helyzetben helyt tud állni, a háttérzajok ugyanis eléggé beszűrődnek. Csendes, otthoni környezetben azonban nincsen gond, ami hasznos lehet olyankor, ha mondjuk az ember heverészik a kanapén, vagy tesz-vesz a konyhában és a telefonja messzebb van. Ilyenkor az órán is lezavarhatunk rövidebb beszélgetéseket anélkül, hogy a mobilhoz hozzá kéne nyúlnunk.


[+]

Az új Android Wear már mácius 10-től rákerülhetett a Huawei Watch eszközökre, ha az automatikus frissítés engedélyezett, akkor ez már minden bizonnyal megtörtént, egyéb esetben manuálisan, akár az óra, akár az okostelefon menüjéből indíthatjuk ezt el.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

    Okos, gyönyörű, érzi a szívdobbanásom és gondosan felügyeli minden lépésem. Ez nem az eszményi feleség, hanem csak egy okosóra. De abból az eddigi legszebb.

Hirdetés