Nehéz házilag cserélni a Galaxy S7 komponenseit

Hirdetés

Remekelt a Galaxy S7 és az S7 edge tesztasztalunkon, és az Exynos 8890-es mobilok előnyös fogyasztása némileg feledteti a tényt, hogy bizony idén sem lehet a hátlapot lepattintani, és a 3000-es, illetve 3600 milliamperórás akkumulátort egyszerűen kicserélni.

Persze az IP68-as por- és vízállóság mellett érthető, ha az ember a szervizre bízza a drága készülék megbontását, a házi barkácsolás ugyanis garanciavesztéssel jár, ám egy idő után minden akkumulátor elfárad, ezért a szétszedési és javítási leírásairól ismert iFixit megnézte, hogy otthoni eszközökkel mennyire könnyű a komponenseket kicserélni.

A hátlapot fekete ragasztó szorítja a készülékvázhoz, hogy a víz kívül maradjon
A hátlapot fekete kétoldalú ragasztó szorítja a készülékvázhoz, hogy a víz kívül maradjon [+]

Röviden: semennyire. Az üveg hátlapot a víznyomást kibíró ragasztás miatt elég nehéz eltávolítani, és a telephez csak az után lehet hozzáférni, hogy a vezetékmentes töltés tekercsét is tartalmazó elemet csavarhúzó segítségével az ember eltávolítja. Az akkumulátort is némi ragasztás tartja, ám annak meglazítása után már egyszerű kicserélni, ahogy az alaplap esetlegesen elromló komponenseihez is hozzá lehet férni a megszokott módon.

A telephez a vezetékmentes töltés tekercsének eltávolítása után lehet hozzáférni
A telephez a vezetékmentes töltés tekercsének eltávolítása után lehet hozzáférni [+]

Ha viszont az USB portot kell cserélni, ahhoz az előlap megbontásán át vezet az út, és ezzel könnyedén megsérülhet a QHD-s Super AMOLED panel. A vízállóságot a portok körül apró gumik és szoros illesztések biztosítják. Az iFixit az S7 hőelvezető csövét is lencsevégre kapta, tapasztalataink szerint egyébként az Exynos 8890-es variánsok ritkán melegednek fel érezhetően.

Igencsak vékony a Galaxy S7 hőelvezető csöve
Igencsak vékony a Galaxy S7 hőelvezető csöve [+]

Az iFixit végső mutatója a javíthatósági skálán 3 pont a 10-ből, azaz igen nehéz otthoni körülmények között elvégezni a szervizmunkát, és természetesen nincs garancia arra, hogy a készülék az összeszerelés után is por- és vízálló marad. A Galaxy S6 egyébként 4 pontot kapott az iFixittől tavaly, és ez is arra mutat, hogy az IP68-as védelem és a remek konstrukció a javíthatóság oldaláról kompromisszumokkal jár.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Szétkapták az S7 edge-et

    A Chipworks benézett egy Snapsragon 820-as Samsung Galaxy S7 edge IP68-as, por- vízálló burkolata alá.

  • Víz alatt csomagolták ki a Galaxy S7-et

    Különleges módon tesztelték a Samsung Galaxy S7 és az S7 edge IP68-as védelmét – a tartozékok persze nem vízállóak. A Display Mate a kijelzőt méltatta.

Hirdetés