MWC 2016: Windows 10 alapú telefon a HP-tól

Hirdetés

A legkevésbé sem számítottunk arra, hogy pont a HP lesz az a cég, amelyik a legerősebb Windows 10 telefont fogja gyártani. Az Elite x3 nevű készülék hardvere az androidos mezőnyben is simán a csúcskategóriát képviselné, mobilos Windows alá pedig még sosem raktak ilyen erőt, és ez csak a termék egyik ismérve. A majdnem 6 inches kijelzővel szerelt telefon ugyanis mindezek mellett kimondottan szép, sok helyen fémet használ a ház, amely úgy mellesleg megfelel az IP67-es és a MIL-STD 810G szabványnak is. Tehát vízálló és porálló. Szélsőséges időjárási körülmények között is működik, bírja a rázkódást is.


[+]

Az ember olvasgatja a specifikációs táblázatot és csak pislog: mintha minden komponens az elérhető legjobb lenne. A chipset egy Snapdragon 820 4 GB RAM-mal, az 5,96 inches kijelző QHD felbontású AMOLED, amit Gorilla Glass 4 véd, a belső tárhely 64 GB-os, amit bővíthetünk microSD-vel, ha a két nanoSIM helyek egyikét feláldozzuk. Az akkumulátor 4130 mAh-s, ami szintén nagyon combos érték, mindezekkel együtt pedig 195 grammot nyom a mérlegen.


[+]

Ez jól hangzik, igaz? De nincs még vége, a HP ugyanis a Continuum szolgáltatásait és funkcióit felhasználva készített egy notebook házat, amihez egy dokkolón keresztül hozzá lehet kötni a telefont, de ez vezeték nélkül is megoldható.. A dokkolóban (HP Desk Dock) két USB csatlakozó, egy DisplayPort és egy Type-C USB található. A notebook házon is van három Type-C USB, egy HDMI és egy jack csatlakozó, a 12,5 inches kijelző 1920 x 1280 pixelt jelenít meg és találunk még sztereó hangszórókat is a Bang & Olufsen jóvoltából. Fröccsenő víznek ellenáll a billentyűzet, amely alatt egyébként egy 45W teljesítményű akkumulátor található.


[+]

A kamera talán az egyetlen pont, ahol nem a maximumot kapjuk, de azért a 16 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi szenzorra sem lehet panasz. Természetesen a készüléken előre telepítve találunk egy sereg üzleti HP alkalmazást és biztonsági szoftvert.


[+]

A HP embere azt kérdezte tőlem, hogy láttam-e már a Continuum funkciót működni. Persze, Lumia 950 XL-en. Azért szaggatott, nem? Hát, válaszoltam, igen. Na, mondta, ezzel viszont nem fog. Oké, hol lehet megvenni? Nos, alapvetően sehol. A HP ugyanis nem is telefonként, hanem számítógépként tekint a termékre és az üzleti partnereik és ügyfeleik számára fogják értékesíteni. Egyébként ahhoz képest, hogy mit tud, állítólag csak kicsit lesz drágább, mint a Lumia 950 XL. Mondjuk az sem filléres.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Hirdetés