MWC 2016: A BlackBerry továbbra is támogatja a BB10 operációs rendszert

Mivel a BlackBerry pár hónappal ezelőtt kivonult Magyarországról, a korábbinál kicsit nehezebben jutnak el hozzánk az információk azzal kapcsolatban, hogy mit tervez a cég készülékes vonalon. Épp ezért a 2016-os MWC-n az egyik első utunk a kanadai gyártóhoz vezetett, ahol kérdésünkre elmondták, hogy a BB10 operációs rendszer támogatása nem szűnik meg, az elbocsátások egy átszervezés részét képezik, nem pedig arról van szó, hogy a jövőben nem érkeznek majd frissítések a jelenlegi BB10-es készülékekre.


[+]

Érdeklődtünk a nagyon régen frissült Facebook kliensükről is, amire egy kicsit talán ferdített választ kaptunk, amely szerint ezt a Facebooktól kellene megkérdeznünk, de végül azért sikerült kihúznunk a cég munkatársából, hogy a klienset közösen fejlesztik az amerikai vállalattal, azt mindenesetre nehezen fogadjuk el, hogy azért nem frissítettek, mert egyelőre jól működik. Azt viszont nem tudtuk meg, hogy mi a helyzet androidos fronton, új készüléket ugyanis nem mutogattak a félig-meddig zárt standjukon. Mindenesetre nekiálltak szervezni nekünk egy interjút a cég vezérigazgató-helyettesével, Marty Bearddel, akivel a 2015-ös CES-en már beszélgettünk. Sok dologról szeretnénk faggatni őt, aki hasonlóan érez, ne tartsa magában, várjuk a kérdéseket a fórumban!

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • BlackBerry Priv - magánjellegű probléma

    A kanadai gyártó elvileg mindent beleadott és megalkotta a világ legbiztonságosabb androidos okostelefonját. Viszont attól, hogy biztonságos, még nem lesz jó ajánlat.

  • BlackBerry Leap - jó ez, de nem ennyiért

    A kanadaiak újdonsága a Z30 által hagyott űrt tölti ki; hardveresen semmi extra, de egyébként egy kiváló készülék, de sajnos egészen máshova lőtték az árát, mint ahova kellett volna.

  • BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb

    A kanadaiak új készüléke minden eddiginél jobban ötvözi a klasszikus mobiltelefonok és az okostelefonok előnyeit, amivel nem tudni, mekkora felhasználói bázist céloznak meg.

  • BlackBerry Passport - okmány-iroda

    A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.

Hirdetés