MWC 2016: Tízmagos processzor került az új Zopo telefonba

A Zopo február 24-én tartotta MWC-s eseményét a közepes méretű standjánál. Az eseményre mi is előre beregisztráltunk a biztonság kedvéért, az erre válaszként kapott levélben 10:30-as kezdést láttunk megjelenni, így elsőként ide látogattam el tegnap. 10:25-kor már nagyjából egy tucatnyi újságíró várta, hogy megtörténjen a nagy esemény, ám ekkor még nem sejtettük, hogy elég sokat fogunk a stand előtt várakozni arra, hogy bármit is láthassunk. Körülbelül egy órával később, 11:30-kor kezdődött el az esemény, aminek fókusza értelemszerűen a MediaTek Helio X20 rendszerchipre volt helyezve, ez került ugyanis a Speed 8 telefonba.

A szelfikamera mellett található egy szimpla ledes villanó.
A szelfikamera mellett található egy szimpla ledes villanó. [+]

A Helio X20-szal itt találkoztunk először, azt tudtuk, hogy benchmark tesztek terén nem rossz a rendszerchip, egy rövidebb gyötrés pedig megmutatta, hogy termikusan sem lehet rossz megoldás, hiszen a mobil aligha melegedett. A 20 nanométeres csíkszélességű processzor tíz magjából nyolc darab Cortex-A53 mag (4 x 2,0 GHz + 4 x 1,4 GHz), a maradék kettő pedig 2,5 GHz-en teljesítő Cortex-A72. A Speed 8 rendszermemóriája 4 gigabájt, integrált tárolóegysége 32 gigabájt. Az előlapján 5,5 hüvelykes, Full HD (azaz 1080 x 1920 pixel) felbontású érintőkijelző található. A mobil támogatja a hazai LTE-hálózatokat, kapott ujjlenyomat-olvasót, NFC-t, USB Type C (2.0) csatlakozót és FM-rádiót is.

A hátlapon található egy ujjlenyomat-olvasó: megszokott és kényelmes megoldás.
A hátlapon található egy ujjlenyomat-olvasó: megszokott és kényelmes megoldás. [+]

Hátra 21 megapixeles kamera került Sony IMX230 szenzorral, dupla ledes villanóval és közepes sebességű autofókusszal, elöl pedig egy 8 megapixeles érzékelő figyel, egy kis villanó emellé is jutott. A kameraszoftver a megszokott, teljesen gyári AOSP, a jól megszokott HDR, panoráma, éjszakai, sport, mosolyfelismerő és hasonló módokkal. A gyári Android Marshmallow kezelőfelületén nem változtatott a gyártó, minden érintetlenül maradt.

5,5 hüvelykes kijelzőjével és 152,5 x 76,3 x 9,8 milliméteres dimenzióival phabletnek számít.
5,5 hüvelykes kijelzőjével és 152,5 x 76,3 x 9,8 milliméteres dimenzióival phabletnek számít. [+]

A hátlap alatt 3600 mAh kapacitású akkumulátor található, tömegre vonatkozó információt nem kaptunk, viszont nem tűnt kiugróan nehéznek a mobil, így ez egy jó kompromisszum lehet. A Speed 8 fekete és fehér színekben lesz elérhető, a gyártó alkalmazottja 300 euró körüli árcímkéről számolt be, ami nagyjából 93 000 forintnak felel meg, de lehetséges, hogy ez hat számjegyű összegre duzzad, mire a magyar felhasználók kezébe kerül.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zopo

Azóta történt

  • A maximumra törekszik az új kínai márka

    A Vernee olyan készüléket fog hamarosan piacra dobni, aminek specifikációi közül elég lenne csak a 6 GB RAM-ot, a Force Touch kijelzőt, vagy a 10 magos processzort kiemelni.

  • Előrendelhető a Zopo Speed 8

    Körülbelül 80 000 forintos, akciós áron rendelhető elő a tízmagos processzorral szerelt telefon, később nagyjából 5000 forinttal emelkedik az összeg.

Előzmények

Hirdetés