MWC 2016: Ránéztünk a Gionee maratonistájára

A Gionee a Force Touch kijelzővel szerelt Elife S8-ra helyezte a hangsúlyt a barcelonai kiállításon, ám lehetőség nyílt más készülékeket is lencsevégre kapni. Egyik ilyen érdekesség volt a Marathon M5 Plus névre keresztelt modell, aminek egyik szexepilje az 5020 milliamperóra kapacitású akkumulátor, ráadásul a főleg fémből és üvegből álló készülékház 8,4 milliméteres, ami kimondottan jó értéknek mondható, ahogy az ígért 53 órás beszélgetési idő is.


[+]

Az előlapon egy 6 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású AMOLED kijelző kapott helyet, ezzel azért viszonylag könnyen elbánik a MediaTek MT6753 chipset, pláne úgy, hogy 3 gigabájt RAM segíti a működését. A 64 gigabájtos adattároló is figyelemre méltó, és volt még hely microSD foglalatra is, ami maximum 128 gigabájtos kártyát képes fogadni. A mobil Android 5.1 operációs rendszert futtat, méghozzá Amigo 3.1 felülettel karöltve.


[+]

A hátlapon fellelhető kamera kapott egy dupla ledes villanót, f/2.2 rekeszértékű és maximum 13 megapixeles képek és Full HD videók rögzítését teszi lehetővé. Adatkommunikációs szempontból meg kell említeni a WiFi-t, a Bluetooth 4.0-t, a GPS-t, az FM-rádiót, valamint az USB Type-C csatlakozót. Az előlapi home gombba ujjlenyomat-olvasó is került, sajnos a hatékonyságát nem tudtuk kipróbálni.


[+]

A Marathon M5 Plus ára Kínában 2499 jüan, ami járulékos költségek nélkül itthon 110 ezer forintot jelent.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Előzmények

Hirdetés