MWC 2016: Megnéztük, mit nyújt a Konka S1

A Konkáról viszonylag keveset lehet hallani, hiszen a termékeik egy része ugyan Európa egyes országaiban elérhető, hazánkba ezek nem jutnak el. Az 1980-ban alapított, shenzheni székhellyel rendelkező vállalatnál tévékkel, projektorokkal, audioeszközökkel és okostelefonokkal foglalkoznak,  utóbbi divíziónak legújabb modellje az általunk is lefényképezett, S1 névre hallgató készülék.


[+]

A meglehetősen kecses, 143 x 72 x 6,9 milliméteres paraméterekkel rendelkező telefon előlapján egy 5 hüvelykes, HD felbontású On-cell kijelző tündököl, ami meglehetősen jó fényerővel és kontrasztaránnyal bír. A mobilba egy MediaTek MT6735 chipsetet szereltek, a négy Cortex-A53 processzormag 1,3 gigaherthen pörög. Nem a 16 gigabájtos adattároló a legjobb az S1-ben, hanem a 3 gigabájt RAM, nem véletlen, hogy az Android 5.1 operációs rendszer akadásmentesen fut.


[+]

A Konka a manapság közkedvelt megoldást alkalmazta, vagyis lehetőség nyílik egy microSIM és egy nanoSIM behelyezésére, ha pedig inkább bővítenénk az adattárolót, akkor a második foglalatba microSD rakható. Az elsődleges kamera 13, a másodlagos pedig 8 megapixeles fotókat rögzít. A giroszkópot is tartalmazó mobil 2500 milliamperórás telepet kapott, árát pedig valahol 120-130 euró környékére lövik be.


[+]

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés