MWC 2016: A Wiko telefonjait sem hagytuk érintetlenül

A Wiko egy francia cég, ami saját neve alatt forgalmaz készülékeket, ám igazából a kínai Tinno vállalat tulajdonában állnak. Hazánk környékén nincsenek hivatalosan jelen, 30 másik országban viszont igen, több eszközükkel találkozhatunk Nyugat-Európában. A standjukon kiállították az egyik újdonságukat, ami U Feel névre hallgat, és az előlapi home gombjába egy ujjlenyomat-olvasót rejtettek. A 143 x 70,7 x 8,55 milliméteres és 145 grammos mobil 5 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelzőt kapott, belül egy négy Cortex-A53 maggal rendelkező 1,3 gigahertzes processzor lakozik.

Wiko U Feel
Wiko U Feel [+]

Külsőleg egész frankón néz ki, főleg a hátsó borítás lett egész szép. A hátlapon egy 13 megapixeles kamera található, rendszermemóriából 3 gigabájt áll a felhasználó rendelkezésre, a 16 gigabájtos adattároló pedig microSD-vel bővíthető. A 2900 milliamperórás teleppel megáldott masina Android 6.0 operációs rendszert futtat. Van egyébként egy U Feel Lite névre hallgató testvére, ami annyiban különbözik, hogy 2 gigabájt RAM van benne, és csupán 8 megapixeles a fényképezője.

Wiko U Feel
Wiko U Feel [+]

A másik általunk kinézett készülék a Fever, ami már nap mostani gyermek, ám a Gorilla Glass 3 által védett, 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panel miatt mindenképpen megért egy próbát. A gépezet lelke egy Mediatek MT6753 chipset, 1,3 gigahertzes nyolcmagos processzorral, Mali-T720 grafikus gyorsítóval, valamint kiszereléstől függően 2/3 GB RAM-mal.

Wiko Fever
Wiko Fever [+]

Adattárolóból 16 gigabájt jutott, nem maradt el a microSD kártyahely sem. A hátulra szerelt szenzor 13 megapixel felbontású fényképeket készít, az előlapival 5 megapixelben lehet fotózni. A 148 x 73,8 x 8,3 milliméteres dimenziókkal rendelkező telefon Android 5.1 szoftvert futtat, van benne WiFi, Bluetooth, GPS, FM-rádió, a 2900 milliamperórás akkumulátor pedig elvileg 216 óra készenléti időre elegendő.

Wiko Fever
Wiko Fever [+]

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2016: Levegőhöz jutottunk az Archos standján

    Megtapogattuk az 50d Oxygent a francia illetőségű gyártó standján.

  • MWC 2016: Működés közben a CAT S60 hőkamerája

    Nagy sikere lehet az építőiparban és egyéb munkakörökben a CAT S60 hőmérsékleti értékeket is rögzítő hőkamerájának, amely mellé egy 13 megapixeles hagyományos modult is mellékelt a strapatelefon gyártója.

  • MWC 2016: Videón az LG G5

    Nem csak fotókat készítettünk a dél-koreaiak teljesen átdolgozott formatervvel rendelkező csúcskészülékéről, hanem működés közben is lencsevégre kaptuk.

Hirdetés