MWC 2016: 1 terabájtos hibrid tárhellyel kecsegtet a Liquid Jade 2

Komolyan felturbózta a Liquid Jade vonalat az Acer, hiszen a 720p-s Jade és Jade Z után tavaly befutott a Full HD-s és Windows 10-et futtató Jade Primo, most pedig a Jade 2-ről hullott le a lepel, amely hasonló specifikációkat kapott. Így például 5,5 hüvelykes, 1080p-s AMOLED kijelzőt és ívesre csiszolt Gorilla Glass védőüveget. A Zero Air Gap gyártástechnológiának köszönhetően csökkent a panel fényvisszaverése, ami napfény alatt jöhet igazán jól.

A Jade Primo is támogatja a Windows Continuumot
A Jade Primo is támogatja a Windows Continuumot [+]

Fél mondatot egyébként a Primóról is érdemes ejteni, egyfelől azért, mert a gyártó a standjánál élőben demózta a Continuumot a Windows 10-es masinával, másfelől pedig azért, mert a járulékos költségek nélkül 570 euróba kerülő phablet (dokkolóval 600 euró) hamarosan, márciusban piacra kerül.


[+]

A Jade 2 tulajdonképpen az előbbi Android 6.0-s variációja, ami abból a szempontból mindenképpen jó hír, hogy megmaradt a minden oldalról lekerekített, éppen ezért roppant kényelmes kezelést biztosító forma. A műanyag eszköz 8,4 milliméter vastag és mindössze 150 grammot nyom, ennek viszont az az ára, hogy a telep csak 2870 milliamperórás, kíváncsiak vagyunk az üzemidőre.


[+]

A Marshmallow-s mobilt a hatmagos Snapdragon 808-as SoC hajtja meg 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló kíséretében, a microSD bővítés természetesen adott. Az Acer mindezekhez ráadásul egy különleges ajánlatot is hozzácsapott: ha a készülék az internethez kapcsolódik, és a hibrid tárhely engedélyezve van, akkor fájltípustól függően bizonyos adatok az Acer felhőtárhelyébe kerülnek mentésre, így a felhasználó 1 terabájttal gazdálkodhat, és nem kell attól tartania, hogy a belső gigabájtok elfogynak.


[+]

Az előlapra 8 megapixeles kamera került 84 fokos látószöggel, a hátlapra pedig 21 megapixeles modul 4K felvételi lehetőséggel, ledes villanóval és PDAF-autófókusszal. A megfelelő audiominőséget a DTS Headphone:X technológia biztosítja. Mindent egybevéve ígéretes az Acer legfrissebb ajánlata, az összkép viszont az egyelőre nem ismert árazás függvénye lehet. Ha a Jade 2 a Jade Primo árcéduláját is megörökli, akkor nehéz dolga lehet az androidos csúcskészülékek sűrű mezőnyében.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Hirdetés