MWC 2016: 3D-t mindenből!

Hirdetés

Egy nagyon érdekes megoldással találkoztunk a VEFXi standján, mely tetszőleges 2D mozgóképből autosztereoszkopikus, azaz speciális szemüveg nélkül látható 3D-t állít elő. Bár az ezt megvalósító chipegyelőre még csak prototípusként, egy bőröndnyi méretű dobozban volt jelen a kiállításon, fél éven belül a töredékére csökkentik a kiterjedését, és ha minden jól megy, az év végére már több készülék is forgalomba kerül a VEFXi megoldásával szerelve.


[+]

Mobilos fronton a 3D-nek már volt egy kérészéletű próbálkozása, bizonyára sokan emlékeznek még a HTC EVO 3D, LG Optimus 3D és Optimus 3D Max trióra. Bumfordi készülékek, melyeken a 3D bár jópofa volt, nagyon hamar rá lehetett unni a visszafogott mennyiségű tartalom miatt. Ezen segít a VEFXi, mely a mezei, nem térhatású videókat konvertálja át. A mélység meghatározására egy neurális hálókon alapuló technológia szolgál, mely valós időben állítja elő a 3D tartalmat, ezzel elvileg megoldva az említett kontentparát. A készülékek oldalán természetesen alapkövetelmény az autosztereoszkopikus kijelző, a felbontás maximum 4K, a méret pedig tetszőleges, a telefonoktól a tévékig tart majd a paletta. A működésről bővebben a gyártó oldalán lehet olvasni.

Mindez tetszőleges 2D videóval működik, többek között YouTube-bal is szabadon használható. A hatásfok rendben volt, IMAX 3D szintű élményre nem szabad számítani, de a demózott videókon szépen átjött a térhatás. A szemnek sem kényelmetlen, fél perc alatt meg lehet szokni. A demó és a technológia tehát kimondottan impresszív volt, kíváncsian várjuk a folytatást.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • VEFXi

Előzmények

Hirdetés