Keret nélküli kijelzős mobilt mutatott be az uleFone is

Hirdetés

Számtalan kisebb kínai gyártó próbálja megmutatni magát az okostelefonok folyamatosan bővülő piacán, a legtöbb ilyen általában nyomtalanul tűnik el a süllyesztőben, néhány cég viszont tényleg jó készülékeket tesz le és nagyra tud nőni. Nem lehet még tudni, hogy az uleFone melyik sorsra jut, hiszen sem a nálunk járt Be Pro, sem a Be Touch 2 nem tudott minket meggyőzni, számos bosszantó hiba tette kellemetlenné a használatukat, egyedül az árazásuk volt kimondottan barátságos. Az idei évre ők is több érdekességgel készültek, a lenti fotón látható Power például specifikáció alapján egy átlagos phabletnek mondható, 190 grammos tömege és 155 x 77 x 9,5 milliméteres dimenziói nem vészesek, ehhez képest viszont belefért egy 6020 mAh kapacitású Sony akkumulátor, amivel jó eséllyel elég komoly üzemidőket lehet majd belőle kihozni. A hardveres alapjait MediaTek MT6753 adja, ára pedig 180 dollár körül alakul, ami kimondottan kedvezőnek tűnik.

Ulefone Power
[+]

A Powernél egy fokkal érdekesebb a Future, aminek fő érdekessége, hogy állítólag valóban oldalkeret nélküli kijelzőt kapott, a lenti videó is ezt óhajtja demonstrálni. A 2.5D lekerekített szélű Gorilla Glass 3 üveggel borított, 5,5 hüvelykes kijelző Full HD felbontású, a rendszer alapjait MediaTek MT6755 (Helio P10) lapka, 4 gigabájt RAM és Android Marshmallow teszik ki, a 32 gigabájtos belső tárolóegysége pedig microSD kártya segítségével bővíthető. A telefon elméletileg támogatja a 800 MHz-es LTE hálózatokat, hátlapjára 16, előlapjára 8 megapixeles kamera került. A beépített akkumulátora 3000 mAh kapacitású.


A fekete és fehér színekben megjelenő phablet 300 dollár körüli áron nyit, ami annak fényében nem kevés, hogy egy uleFone készülékért adjuk ki ezt az összeget, ráadásul még egyéb költségeket is számolhatunk, viszont az ár/érték aránya jónak tűnik, reméljük, hogy ezt nem rontják el olyan optimalizálatlansági és összeszerelési problémákkal, amikkel eleinte találkoztunk.

Azóta történt

  • uleFone Paris Golden - Szép Heléna sírva fakadna

    A shenzheni gyártó ismét bepróbálkozott a középkategória alján, ám ezúttal nyolcmagos processzorral és prémium(nak szánt) külsővel.

  • Prémium kiadást kap az uleFone Future

    Pár hete mutatta be „képernyőkeret nélküli” újdonságát az uleFone, most pedig bejelentette, hogy a Helio P10-es alapverzió mellett Helio X20-as kiszerelés is érkezik, méghozzá 128 gigabájtos tárolóval.

  • uleFone Future - talán majd jövőre

    A gyártó az idei MWC-n mutatta be (majdnem) káva nélküli készülékét, amit kellemes formaterv, elképesztően gyors rendszer és ijesztő minőségi kihozatali arány egyaránt jellemez.

  • Nagymacskát enged szabadjára az uleFone

    Alsókategóriás eszközt mutatott be az uleFone, a megkülönböztető jegy, amivel felhívja magára a figyelmet, az a tigriscsíkos dizájn. Is lehetne, de nyilván nem az, hanem a méretes akkumulátor.

Előzmények

  • uleFone Be Pro - a profizmus hiánya

    A középkategória sűrűjébe célozna a Be Pro-val az uleFone, van itt négymagos processzor, meg nagy kijelző, de egy nagyon kínos gyártási hiba is becsúszott.

  • uleFone Be Touch 2 - homage vagy lopás?

    Nyolcmagos rendszerchip, 3 gigabájt RAM, Full HD kijelző, fémkeret és vállaltan az iPhone 6 Plust megidéző külső – mire megy a fiatal márka a felső-középkategória legjobbjai ellen?

  • Mobilarena TV: Nem vagyok én iPhone 6 Plus

    Így hirdeti magát a kezünkben lévő, fémkeretes uleFone Be Touch 2, pedig egyértelmű, hogy melyik készülék inspirálta a Full HD-s, ujjlenyomat-olvasóval ellátott phabletet.

Hirdetés