Európába érkezik a Samsung Z3

Mit láthatunk a lenti képen? Egy androidos Samsungot? Jó tipp, de sajnos helytelen a válasz, hiszen ez nem egy jól megszokott Galaxy, hanem egy Samsung Z3, ami Tizen OS-alapú és a DigiTimes értesülései szerint még év elején megérkezik Indonéziába, Oroszországba és Európa több országába. A Tizen elég jól teljesített már a gyártó egyes okosóráin, viszont telefonon még nem volt alkalmunk kipróbálni.

Európába érkezik a Samsung Z3
[+]

A Z3 egyébként nem egy felsőkategóriás eszköz, 5 hüvelykes Super AMOLED kijelzője 720 x 1280 pixel felbontású, a rendszerchip egy négymagos, 1,3 GHz-es processzorral Spreadtrum, ami 8 gigabájtos tárolóegységgel és 1 gigabájt RAM-mal dolgozik együtt. A hátlapi kamerája 8 megapixeles, autofókuszos, a hozzá tartozó lencse f/2.2 apertúrájú, előre pedig 5 megapixeles érzékelő került. Az ára Indiában (,ahol a kütyüt bemutatták) 8400 rúpia, ez átszámítva körülbelül 35 000 forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett a tizenes Z3

    Na nem a Sonytól, hanem a Samsungtól származik a készülék, mely az 5 hüvelykes HD kijelzője mellé alsó kategóriás hardveres felhozatalt kapott.

  • Z3 néven debütál a következő Tizen mobil

    A Samsung Z1 igencsak jól fogy, hamarosan pedig érkezhet az utód, mely több színben elérhető lesz, és jelentősen fejlődik elődjéhez képest.

Hirdetés