Erősödik a T-Mobile EDGE

Hirdetés

Jó meccset vív mostanság a T-Mobile és a Pannon GSM. Utóbbi elindította a kereskedelmi 3G szolgáltatást, a meganta csapat mostani sajtóközelménye pedig az EDGE-re helyezi a hangsúlyt. A Vodafone csöndben van.

A T-Mobile az Ericsson közreműködésével az országban elsőként vezette be a gyorsabb mobilinternetezést biztosító EDGE megoldást és a 3G szolgáltatást. A legnagyobb hazai mobilcég idén további jelentős fejlesztésekkel segíti a még gyorsabb WAP és internethasználatot.

Megfelelő készülékkel az idei évre tervezett 34 helyett 160 településen, az ország lakosságának 60 százaléka érheti majd el a társaság szélessávú EDGE hálózatát (a még gyorsabb T-Mobile 3G hálózat szintén gyors ütemben bővül és jelenleg már a főváros közel 80 százalékán használható). Az EDGE a meglévő GSM/GPRS hálózat továbbfejlesztése, amelynek segítségével sokkal gyorsabban böngészhető a WAP és az internet, küldhetők vagy fogadhatók az e-mailek. Az EDGE segítségével a videoküldés, a videoletöltés, az MMS-ek továbbítása egyaránt kevesebb időt vesz igénybe. Mobiltelefonnal, kézi- vagy hordozható számítógéppel akár 220 kbps sebességgel lehet internetezni (3G esetén ez az érték jelenleg 384 kbps). Az EDGE képes készülékek száma folyamatosan nő, a T-Mobile akciós kínálatának jelenleg 40 száléka már a gyorsabb adatátvitelre is alkalmas mobiltelefonokból áll. Az EDGE használata ráadásul – a 3G-hez hasonlóan - nem igényel külön beállítást, nem jár többletköltséggel, a meglévő díjcsomagokkal és díjakkal használható. A T-Mobile október 1-től jelentősen csökkentette mobilinternet tarifáit és az új Net 50 aktiválása esetén előfizetéses ügyfelei november 30-ig, Domino kártyások az aktiválástól számított 30 napig 50 százalékos kedvezménnyel, 990 forintos havi- illetve időszaki díj ellenében vehetik igénybe a mobilinternetet. A T-Mobile a hazai mobilpiacon a GPRS, az EDGE, a WLAN, a WLAN roaming és a 3G elsőkénti bevezetésével a mobil adatátvitel terén is vezető szerepet játszik. A legkorszerűbb megoldások gyors bevezetésével célja, hogy ügyfelei igényeihez igazodva biztosítsa a szabad választás lehetőségét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés