Egyre több információ derül ki a Huawei új, P-szériás modelljéről

Hirdetés

Április 6-án kerülhet sor a Huawei P9, P9 Lite és P9 Max bemutatójára Londonban, az Oppomart azonban máris elérhetővé tette a teljes specifikációs táblázatot és az árakat, az alábbi információkat természetesen ne vegyük készpénznek, de jó eséllyel nem állít nagy valótlanságot az oldal. A Huawei P9 állítólag 5,2 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzőt kap, hátlapjára 12 megaixeles dupla kamerarendszer kerül optikai képstabilizátorral és lézeres autofókusszal, elöl 5 megapixeles egység dolgozik. A hardveres erejét HiSilicon Kirin 950 szolgáltatja 3 gigabájt RAM-mal (LPDDR4 1866 MHz) és 32 gigabájtos belső tárolóegységgel. A mobil igen vékony testet ölt majd (144,9 mm x 72,1 mm x 6,4 mm), de ennek ellenére belefért egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor. 500 dolláros ára nagyjából 140 000 forintot tesz ki, ha további költségek nélkül átszámítjuk.


Április 6-án kerülhet sor az új modellek bemutatására. [+]

A Huawei P9 Max a széria legnagyobb darabja, 6,2 hüvelykes kijelzője 1440 x 2560 pixel felbontású, ez lehet az első olyan phablet a kínai gyártótól, ami meghaladja a Full HD felbontást. A burkolata alatt Kirin 955 lapka foglal helyet 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtnyi tárolóegységgel. Az Android 6.0 Marshmallow alapjain természetesen az EMUI fut, az óriástelefon hátlapjára ugyanaz a 12 megapixeles, dupla kamerarendszer kerülhet, mint a kisebb testvérére, az előlapi kamerája viszont nagyobb felbontású, 8 megapixeles. Az Oppomart specifikációs táblázata valószínűleg helytelenül jelöli a méreteket és az akkumulátor kapacitását, így ezzel kapcsolatban még nem érdemes konkrét értékekkel dobálózni, az viszont biztos, hogy 700 dolláros árat jelölt meg a forgalmazó, ez már a 200 000 forinthoz van nagyon közel.

Ez az egy kép van mindhárom terméknél az Oppomart oldalán.
Ez az egy kép van mindhárom terméknél az Oppomart oldalán. [+]

Végül, de nem utolsó sorban a legkisebb modell lesz a Huawei P9 Lite a maga 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőjével, a nagy testvérekhez hasonló dupla hátlapi kamerarendszerrel, 5 megapixeles szelfikamerával, de Kirin SoC nélkül. A legolcsóbb termékbe Snapdragon 650 (leánykori nevén Snapdragon 618) kerül 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos belső tárolóval. A kétkártyás, LTE-képes, 2500 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt kütyü 300 dollár, azaz nagyságrendileg 85 000 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

  • Újabb képeken a „Huawei P9”?

    Lefotózhatták a P8 folytatásának fém oldalkeretét, illetve magát a készüléket, melynek részletei egy védőtokból kandikálnak elő.

  • Ilyen lesz a „Huawei P9”?

    Korainak tűnő renderképek bukkantak fel, amelyeken állítólag a Huawei P8 folytatása pillantható meg, méghozzá dupla hátlapi kamerával és ujjlenyomat-olvasóval.

Hirdetés