CES 2016: Vetettünk pár pillantást a Honor 5X-re

Hirdetés

A Honor még tavaly október végén rántotta le a leplet a Honor 5X-ről, melyet nekünk is volt alkalmunk a CES keretén belül megtekinteni. A készülék a középkategóriában próbál szerencsét, méghozzá kétféle mennyiségű rendszermemóriával, bár Amerikába például csak a "gyengébbik" modell érkezik. A mobil előlapján egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású panel díszeleg, a kontrasztarány láthatóan nagyon szép, a fényerő erős közepesnek mondható.

Átlagos, de ettől még jól néz ki
Átlagos, de ettől még jól néz ki [+]

A hátlapra szerelt ujjlenyomat-olvasó mindenképpen kiemeli a kütyüt versenytársak közül, a gyártó elmondásai alapján 0,4 másodperc alatt képes felismerni a biometrikus azonosítónkat a szenzor, amit sajnos nem tudtunk kipróbálni (nem akarunk szívatni másokat). Közvetlenül az olvasó felett látható a fém burkolatból kicsit kidudorodó 13 megapixeles kamera, valamint a hozzá tartozó dupla ledes villanó. Az Android rendszer meghajtását egy Snapdragon 615 chipset biztosítja, RAM-ból  2 GB jut (Kínában van 3 GB-os variáns is).

Hátulra került az ujjlenyomat-olvasó
Hátulra került az ujjlenyomat-olvasó [+]

Az adattároló mérete 16 GB-os, ezt a méretet igény szerint microSD kártyával lehet tovább növelni. Az energiaellátást egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor garantálja, a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiának hála fél óra alatt 50 százalékos töltöttséget lehet belepumpálni a telepbe. A készülék Android 5.1-et (+EMUI 3.1) futtat, van benne WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, 4G/LTE támogatás.

A fém külső prémium hatást kölcsönöz
A fém külső prémium hatást kölcsönöz [+]

A 151,3 x 76,3 x 8,15 milliméteres Honor 5X ára Amerikában 199 dollár, ez mostani árfolyamon átszámolva 57 ezer forintot jelent. Az európai, főleg a magyarországi értékesítés időpontjáról, valamint az itteni árcímkéről egyelőre nem tudtunk meg többet, ennyi pénzért mindenesetre egyértelműen jó ajánlatnak mondható a prémium külsőbe csomagolt újdonság.

Utazásunkat az LG támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés