CES 2016: A Galaxy TabPro S egy Windows 10-es Samsung táblagép

Hirdetés

Az óriástelefonok mellett a Samsung a mobil operációs rendszerű óriástáblagépek divatját is meg kívánta teremteni, ám sem az androidos TabPRO 12.2-ből, sem pedig a NotePRO 12.2-ből nem lett tömegtermék, míg a Microsoft Surface széri, és újabban az Apple iPad Pro népszerűbbnek bizonyult. Éppen ezért is jöhetett a Samsungnak kapóra a Windows 10 tavalyi befutása, hiszen mégiscsak alkalmasabb a redmondiak rendszere munkavégzésre a zöld robotosnál, és a TabPro S már az előbbit futtatja, természetesen az asztali variánsból.

Ez a Galaxy Tab már Windows 10-et futtat
Ez a Galaxy Tab már Windows 10-et futtat

A készülék 290,3 x 198,8 x 6,3 milliméteres, és 693/696 grammos tömegével (az utóbbi az LTE-s változat paramétere) az óriástáblagépek körében egész könnyűnek mondható (a Surface Pro 4 766 grammot nyom). Mondjuk, a 12 hüvelyes, 2160 x 1440 pixeles SuperAMOLED kijelző alatt pihenő, 5200 milliamperórás telep nem tűnik eget rengetőnek. A Tab Pro S hatodik generációs Inter Core M processzorral lett felszerelve, amely passzív hűtést kapott. Rendszermemóriából 4 gigabájt jár, a belső tároló pedig kiszereléstől függően 128 vagy 256 gigabájtos.

Billentyűzetes kiegészítő is vásárolható a Tab Pro S-hez
Billentyűzetes kiegészítő is vásárolható a Tab Pro S-hez [+]

A Galaxy TabPro S már Type-C típusú, reverzibilis csatlakozót kapott 3.1-es szabvánnyal, HDMI képességekkel (átalakítóval) és gyorstöltéssel (2,5 óra alatt csurig tölthető a telep). Az elő- és a hátlapra is 5 megapixeles kamera került, a készülékház pedig 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi-t, 4.1-es Bluetooth modult, GPS és GLONASS támogatást és régiótól függően hálózati modemet is rejt, LTE képességekkel. A Tab S Próhoz opcionálisan Bluetooth Pen stylus és billentyűzetes tok is vásárolható tapipaddal. A táblagép globálisan februártól lesz elérhető, a hazai megjelenésről és árakról egyelőre nem rendelkezünk információval.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés