Bemutatkozott a Microsoft Lumia 650

Hirdetés

A Microsoft Lumia 650 nem derült égből villámcsapásként érkezett, rengeteg forrásból pletykáltak már az érkezéséről, sőt, sokan azt is emlegették, hogy az utolsó Lumia lesz, ami valaha bejelentésre kerül. Ezt még pontosan nem tudjuk, a Microsoft viszont a mai napon hivatalosan is bejelentette a Lumia 650-et, ami a Lumia 550 utáni következő belépőmodell, a középkategória aljának árszintjén. A publikumot talán az lepte meg leginkább, hogy a 142 x 70,9 x 6,9 milliméteres dimenziókkal rendelkező, 122 grammos készülékház kerete fémből készült, így jó eséllyel egy igazán minőségi külsővel ellátott, kompakt méretű kütyüt köszönthetünk személyében.

Bemutatkozott a Microsoft Lumia 650
[+]

Jó hír még, hogy az előlapon lévő, öthüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású kijelző AMOLED technológiájú, védelméről Gorilla Glass 3 üveg biztosít minket, az automatikus fényerőállítás pedig természetesen adott lesz. Az Cat 4.-es LTE-vel ellátott kütyü NFC-t, Wi-Fi 802.11 b/g/n szabványokat ismerő modult és Bluetooth 4.1-et kapott, burkolata alá nanoSIM és microSD kártyák kerülhetnek.

Bemutatkozott a Microsoft Lumia 650
[+] A galéria megtekintéséhez katt a képre

A Lumia 650-ben dolgozó rendszerchip nem a legerősebb, amivel ebben a kategóriában találkozhatunk, a Qualcomm Snapdragon 212-höz négymagos, 1,3 GHz-es Cortex A7 processzor, Adreno 304-es grafikus gyorsító és 1 gigabájt RAM tartozik, míg a belső tároló 16 gigabájtos kapacitású. A rendszerből jól ismert glance képernyő adott lesz a Windows 10 mobilos változatával futó készüléken, kár is lett volna egy ekkora ziccert kihagyni. A hátlapjára 8 megapixeles kamera került (optika adatai: 28 milliméteres fókusztávolság, f/2.2 apertúra), elöl pedig egy 5 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot f/2.2 apertúrájú lencsével. Akkumulátor terén nem ugrottak túl magasra, egy 2000 mAh kapacitású telep dolgozik benne. A Lumia 650-felhasználók nem kapják meg a remekül hangzó, de még elég kezdetleges állapotban lévő Continuumot, cserébe viszont remélhetőleg itthon sem lesz drága a készülék, dollárban nagyjából 55 000 forintnyi összeget kérnek majd el kint a mobilért, az európai start február 18-ára tehető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés