Beépített hőkamerát kapott a CAT S60

Hirdetés

A munkagépeiről is ismert Caterpillar, ami a mobiltelefonos iparágban csak CAT néven van jelen, most újabb készülékkel bővítette termékportfólióját, ami nem csupán egy mobil, hanem egy professzionális kütyü, hiszen beépített hőkamerával rendelkezik.


[+]

Az S60 névre keresztelt újdonság 15-30 méter távolságból képes érzékelni a tárgyak hőmérsékletét, akár füstön keresztül is, így a tűzoltók könnyebben megtalálhatják az égő házakban ragadt embereket. A hőkamerát a Flir gyártja, és 640 x 480 pixel felbontású képet ad, ami igencsak jó eredmény, hiszen a konkurens Seek megoldása csupán 206 x 156 képpontra képes.


[+]

Nem meglepő módon az S60 jóval ellenállóbb más okostelefonoknál: ha a csatlakozókat védő ajtók csukva vannak, akkor akár 5 méterig is vízálló, ellenkező esetben 2 méter a teherbírása. A CAT-nél 26-szor dobták le a földre 1,8 méter magasból, és mégsem esett komolyabb baja. Az előlapot egy 1 milliméter vastag Gorilla Glass 4 üveg védi (a normál mobiloknál ez a védelem 0,4 milliméteres), a 4,7 hüvelykes, 720p felbontású kijelző akár 540 niter fényerőre is képes. A szerkezet lelke a nyolcmagos processzorral felszerelt Snapdragon 617 chipset, amihez 3 GB RAM és 32 GB-os adattároló tartozik.


[+]

A hátlapon egy 13, az előlapon pedig egy 5 megapixeles kamerát találunk. Az Android 6.0 operációs rendszert futtató S60 burkolata alatt egy 3800 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja az energiát. A készüléket a barcelonai MWC kiállításon lehet majd először élőben megtekinteni, ára pedig 650 euró, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 180 ezer forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2015: Kezünkben a CAT S30 strapatelefon

    Lehullott a lepel a CAT és a Bullitt Mobile új strapatelefonjáról, amely a szögletesebb előzmények után némileg kerekdedebb oldalakat kapott.

  • CAT S40 - több mint kilenc élete van

    A CAT új „elpusztíthatatlan” okostelefonja szerény specifikációkat rejt, ám a lényeg a külső burkolat szívósságán van, amely ellenáll mindennek, aminek csak egy strapakészülék képes lehet.

  • CAT B30 - hagyományos munkagép

    Tesztalanyunk a numerikus billentyűzettel szerelt mobiltelefonok számát bővíti, ám különleges képessége, hogy víz-, por- és ütésálló, két SIM-et kezel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Hirdetés