Átlépte az 1 százalékot a Marshmallow részesedése

Most is közzétette az Androiddal kapcsolatos jelentését a Google, amiben számba veszik, hogy melyik verzió milyen százalékban fut a készülékeken. A jelenlegi állás szerint a 6.0-s, Marsmallow névre keresztelt változat immár elérte az 1,2 százalékot, ami ugyan még mindig vajmi kevés, de látszik, hogy a frissítések (elég csak az LG, vagy a hamarosan Samsung és Asus eszközökre kiadásra kerülő telepítőcsomagokra gondolni) és az új eszközök hamarosan még magasabb értékre emelik ezt a számot.


[+]

A Lollipop részesedése 32,6 százalékról 34,1-re ugrott, tavaly decemberben még csak 29,5 százaléknál járt. A KitKat első helyének elvesztése most már nem sokon múlik, a 4.4-es rendszer 35,5 százalékon áll, a háromféle változatot is magában foglaló (4.1-4.3) Jelly Bean pedig 23,9 százalékot tudhat magáénak. Az Ice Cream Sandwich a kütyük 2,5 százalékán, a Gingerbread az eszközök 2,7 százalékán fut. A Froyónak még sikerült 0,1 százalékkal felkapaszkodni a kördiagramra, a következő hónapban már nem kizárt, hogy végleg lekerül a listákról a lassan hat éves szoftver.

Azóta történt

Előzmények

  • Az androidos eszközök közel harmadán fut Lollipop

    Már a Marshmallow is bemutatkozott egy ideje, de a részesedése még elég sovány, továbbra is a KitKat uralkodik a statisztikában.

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

Hirdetés